Uppdaterad: Träningsmatcher

En bunt herrligalag slipar formen med träningsmatcher både här och där.

I Borås spelas en miniturnering. På lördagen vann Borås mot Norrköping med 100-92. En match som avgjordes i tredje perioden då hemmalaget stänkte i 37 poäng mot Dolphins 23.

Bra poängspridning i Borås med sex man på mellan 13-18 poäng. Maråker topp på 16 följd av JJ Miller med 16.

Även Norrköping hade poäng på många händer, värst var Dominique Morrison med 20 och Jocke Kjellbom med 19. Noterbart att tryout-spelaren Mangisto Arop sänkte sex av sju skott

Borås som nämns som en av ligafavoriterna, öppnade i fredags med 67-56 mot Nässjö. En match som var tajt fram till slutet.

– Defensivt tycker jag att vi spelade riktigt bra. Att vi bara släppte in 56 poäng var verkligen positivt. Men offensivt måste vi spela bättre. Vi hade alldeles för låg procent och måste sätta fler, både tvåor och treor. Vi hade visserligen många bra försök, men de måste sitta också, säger Boråscoachen Pat Ryan till BT.

Borås främsta poängplockare: Christian Maråker, 13, Samuel Haanpää 12, Adama Darboe 10. Topp i Nässjö Wictor Grenthe, 16 poäng.

På lördagen vann Nässjö med 61-53 mot Örebro.

Poängbäst i Nässjö: Brenton Butler 15 (dock bara 4 av 14 skott), Wictor Grenthe 14 och Dartaye Ruffin 10.

I Örebro Johan Löfberg 17 och Mikkel Planthinn 10.

Mindre bra statistik där på Cliff Colimon (3 av 13 i skyttet) och Randall Hanke (bara 1 av 8)

Från Borås noteras även fredagsmatchen Eco Örebro – Norrköping Dolphins som slutade 65–74.

Poängbäst i Norrköping Dominique Morrison med 24 och Jocke Kjellbom 13.

Örebro har förstärkt på bänken med erfarne Wally Smith som assisterande coach. För övrigt rapporteras om att landslagspelaren Pierre Hampton kan inleda säsongen i Örebro i avvaktan på utlandskontrakt.

”Örebro har pratat lite med mig och jag har tränat med dem. Jag ska prata med min agent och se vad han tycker om det. Sen ska jag komma tillbaka till Örebro och prata lite mer. Det kan bli så att jag stannar i Örebro”, säger Pierre Hampton till NSD:s basketblogg.

LF Basket är på matchläger i Belgien. Öppningsmatchen:

Charleroi (Belgien) – LF Basket 76–69.

Poäng LF: Alex Wesby 19, Alexandros Sigounas 14, Jaraun Barrows 13, Chrisopher Ryan 9, Haukar Pálsson 8, Jonathan Person 6.

– Vi är i en position för att vinna matchen, men gör lite för många misstag för att riktigt nypa det. Vi gör en bra match mot ett bra lag. Charleroi har ett väldigt fint lag. Jag tycker att vi sammanfattningsvis gör det bra”, säger LF-coachen Peter Öqvist till NSD.

Solna Vikings är i Finland och matchar:

Salon Vilpas (Finland) – Solna Vikings 67–79

Lördag: Kouvolan Kouvot – Solna Vikings 96-92

Solnas spanska nyförvärv Miguel Montana slängde i 23 poäng och tog 3 returer mot Kouvolan Kouvot. Vkings hade där en stark kvartett med Montana tillsammans med Alexander Lindqvist (20 poäng + 9 returer), Jaron Jones (19 poäng + 9 returer)  och Tim Schuberg (8 poäng + 7 assist).

Södertälje Kings matcher i Tjeckien:

18/9: Decin (Tjeckien) – Södertälje Kings 69–73

17/9: Decin (Tjeckien) – Södertälje Kings 85-76

Vid förlusten tappade Kings returtagningen. Vid segern var enligt klubbens hemsida Erik Johansson och Filip Kovacek duktiga.

– Då såg det betydligt bättre ut och vi var mer rörliga. Vi är fortfarande inte där vi vill vara, men de här matcherna har gett en del svar och om två veckor tror jag att vi kommer vara där, säger Kings-spelaren Toni Bizaca till LT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.