Nedräkning mot premiären

Dagen före ligapremiären mellan Umeå BSKT och Jämtland innehåller nedräkningen både spelarpresentationer och coachsnack.

Först en liten statusrapport på Umeås spelare. Det har dröjt med licensieringen av de nya importspelarna Germain Jordan och Kai Williams. Bloggen kollade strax efter lunchtid på måndagen läget med Henrik Smedberg på förbundet.

– Det är en massa papper som klubbarna ska ordna, bland annat arbetstillstånd. Sådant tar tid och det brukar alltid bli klart i sista stund. Men för Umeå-spelarna har det blivit klart nu under måndagen, så allihopa i truppen ska vara spelklara, säger Smedberg.

Umeås coach Jesper Gustavsson säger till basketbollförbundets hemsida att laget är redo.

– Vi är redo att köra igång, vi har haft hela laget samlat sedan 1 augusti. Att spela i Basketligan är nytt för de flesta, men vi har ett lag med ganska rutinerade spelare ändå. När vi har värvat spelare har vi försökt hitta spelare som är 26-28 år gamla, de har lite mer erfarenhet och lite mer pondus vilket hjälper mig som ung coach.

Premiären blir en bra värdemätare?

– Absolut. Jämtland har fått kämpa för att vara där klubben är, men det är också en förening med erfarenhet, de som jobbar i Jämtland vet vad som gäller. Det blir enormt spännande, säger Jesper Gustavsson.

Jämtland satsar på unga spelare. Ett exempel är barndomskompisarna från Solna som coach Gehrke lockat till Östersund.

– Jag tror vi träffades första gången i fjärde klass, jag och Jesper (Eliasson). Sedan dess känns det som att vi spelat basket typ varje dag … jag vet inte hur många matcher det blivit genom olika ungdomslag i Solna, ungdomslandslag och så i basketettan. Hur mycket som helst, säger Niklas Larsson, till ÖP.

Hans Andersson som kör bloggen ”Basketfeber” i ÖP skriver bland annat om att nyckeln till vem som vinner premiären ligger på två positioner;

Pointguard: Omar Krayem mot Andreas Persson. Klarar Jämtlands nyförvärv av att tygla Krayem?
Inside: Germain Jordan mot Trevor Gruis. En snabb och atletisk Umeåspelare mot en klart längre och klart mindre atletisk Jämtlandsspelare.

ÖP-bloggen tror att hemmaplan, entusiasmen från det nya ligalaget samt poängstarka duon Omar Krayem och Germain Jordan blir lite för mycket för Jämtland.  Sednan kommer en extra ”morot” för Jämtland:

”Om Bloggen mot förmodan skulle tippa fel, om Gehrkes grabbar skulle göra något oväntat bra i denna högintressanta ligapremiär…då är vi inte sämre förlorare än att vi lovar att bjuda Jämtlands lag på tårta, direkt efter onsdagens träning i Sporthallen.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.