Glest på finalreprisen

Herrligans tjuvstart i Umeå blev lyckad ur ett publikperspektiv.

På onsdagskvällen startade den ”riktiga” premiärvecken med repris på SM-finalen mellan Södertälje och Norrköping.

Uppdatering:  Tidningarnas telegrambyrå uppgav publiksiffran 300. Lena Gustafsson som lämnat en kommentar till Bloggen (tack för det!) skriver att det enligt matchprotokollet var 607 personer i hallen.  Vi litar på det.

Matchen vann mästarna Kings med 92-85. Ingen blev väl förvånad över att coach Vedran Bosnic hittade ett sätt att samla ihop sitt nya lag.

Bortalaget Dolphins ledde med 46-50 i halvtid.

– Jag var mycket arg. Norrköping är ett väldigt bra lag, men de ska inte få göra 50 poäng på oss i en halvlek, säger Bosnic till Länstidningen i Södertälje.

Segervapnet blev att täppa till bakåt och förstås att Kings själva anföll på bred front med sju spelare på tvåsiffrigt i poäng.

– Det var en välförtjänt seger för Södertälje. Vi hade bra perioder men långa stunder var vi inte tillräckligt aggressiva i försvaret, vi stod på hälarna. Jag tror de hade två eller fyra turnovers, det säger allt och sammanfattar vårt försvarsspel, säger Norrköpings coach Lasse Johansson i Norrköpings Tidningar.

Noterbart i Dolphins: Jocke Kjellbom 19 poäng och 15 returer.