Joulamo: ”Guldet till Northland”

På Basketsverige.se har den förre basketjournalisten Tapio Joulamo som drev mybasket.se skrivit en krönika om Damligan.

Joulamo som numera jobbar åt Södertälje tror där på Northlnad som svenska mästare. Det är kanske inte så kontroversiellt då Northland vann i fjol, har ett likvärdigt lag i år igen.

Dock nämner han inte coach Jens Tillman med ett ord. Nu med Lasse Johansson ur ligan så är det utan tvekan den starkaste anledningen till varför jag slog vad med en i Udominates organisation att dom förlorar mot Northland i finalen medan han slog vad att dom skulle vinna hela balusen.

Så här skriver Joulamo;

SM-guldet lär åter hamna i Luleå. Det blir ohyggligt svårt för de övriga lagen att i längden stå emot Northlands rotation som just nu innehåller Tavic, Langlois, Stålvant, Bussey, Barthold och Vesterberg, men snart kan späs på med Cleo Forsman och Trebec. Och hade det varit så att Emma Eriksson och Allis Nyström hade hållit sig friska och krya, skulle Northland haft två lag med SM-potential.

Om Udominate låter det så här:

Främsta utmanarna blir förstås Udominate och Sallén. Umeålaget har haft lite skadebekymmer i början av säsongen, men när alla är på benen är gänget med Nordström, Blomberg, Pikciute, Kvederavicite, Brown, Lukacovicova, Kabengano och nu senast Ilaria Zanoni både brett och spetsigt. Det blir en tuff säsong för dem, som inkluderar EuroCup och det krävs att hela truppen är i speldugligt skick för att man skall klara av spelåret. Men final skall det räcka till här hemma och får de in den point guard de behöver så vet man inte vad de kan hitta på.

Om ni frågar mig så tror jag att det kan bli hur jämnt som helst mellan de två lagen.

En spelare som många underskattar då hon inte dominerat i inledningen av serien är Lina Pikciute. Hon kommer att bli en rejäl faktor i år.

På frågan om det då blir guld eller inte kan vi bara konstatera: Det kan vi inte svara på än. Låt oss se vilket lag Udominate har när slutspelet börjar först. Vilka är skadade, vilka har försvunnit, vilka har tillkommit?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.