”Vi måste jobba mentalt tillsammans”

Sundsvall–Umeå 89-81 (22-18, 24-19, 27-10, 16-34)
Sundsvall: Jakob Sigurdarson 16, Akeem Wright 14, Daniel Eliasson 14, William Gutenius 13, Aegir Steinarsson 10, Hlynur Baeringsson 6, Charles Barton 6, Ragnar Nathanaelsson 4, Mustafa Dibba 4, David Niklasson 2. Umeå: Germaine Jordan 20, Omar Krayem 19, Kai Williams 17, Egal Saleman 11, Hugh Robinson 9, Emil Salon 2, Brandon Barton 2, Albin Frank.
Publik: 1401

Sjunde raka förlusten för Umeå efter 81-89 i Sundsvall ikväll. Till synes på slutsiffrorna inga jättenummer allafall, men ändå en ganska klar förlust. Umeå spelade utan Blomberg och Forster och med Emil Salon och Albin Frank småkrassliga. Så här sa Jesper Gustavsson från bussen om matchen.

– Vår bänk kommer in och gör det bra på slutet och kliver ikapp, men efter en hyfsad start så faller vi ihop i två perioder och där förlorar vi matchen. Det börjar lite redan i slutet av första där vi missar ett par layups och dom får göra några enkla poäng. Hade jag en enkel och bra förklaring på varför det blir så här även fast vi startar bra hade jag åtgärdat det, men jag tror att vi måste bygga självförtroendet tillsammans och det handlar om att jobba seriöst tillsammans, ta en vinst någonstans och jobba från det för att lyckas ändra det här, säger Jesper Gustavsson.

Umeå startade matchen bra och var med från början, men sedan gick Sundsvall ifrån och det var spelarna som Umeå förberett sig på som straffade Umeå.

– Germain (Jordan) spelade riktigt bra försvar på Akeem (Wright), så där är jag nöjd, men med Jakob som försöker vi följa vår gameplan, men han får ändå för många öppna skott och inte bara han. Där blir vi straffade och det är tydligt att det är svårt för oss när det börjar går emot. Där måste vi hitta ett sätt att kunna vända tendenser, säger Jesper.

Är det någon individuellt som förtjänar beröm?

– Nej egentligen inte.

Går det att hitta något som är positivt i nuläget?

– Det är inget av bottenlagen som skrällt så det är fortfarande ganska få segrar som behövs för att vara med.

Jämtland på fredag. Dom har ni ju slagit tidigare. Rätt lag för en vändning?

– Nu pressade dom Södertälje till förlängningar i kväll så det är ett ganska bra lag. Alla matcher är tuffa. Det handlar om att vi måste bli bättre oavsett vem vi möter. Det är det enda jag jobbar på att vi ska bli bättre alltså.

En kommentar

  1. Su06

    Inledningen var ordentligt hafsig, med dåliga val från båda håll. Låg kvalité minst sagt. När Sundsvall steppade upp och lyckades med några snabba omställningar/öppnande assist kunde man nästan se hur energinivån ökade för Sundsvall, men med motsatt effekt för Umeå. Kroppsspråket var hos några i Umeå var nästan övertydligt negativt. Att Sundsvall kunde åka ifrån berodde mycket på att vi fick bra med poäng från Gutenius och Eliasson – de lämnades alldeles för öppna när fokus låg på Hlynur/Jakob/Akeem. Plus att anfallen från Umeå blev rätt så förutsägbara.
    Att sedan Umeå tar in rejält i 4:e beror mest på att defensiven upphörde från Dragons sida när fyra next generation spelare från Orongo plus Gutenius succesivt fick speltid. Omar fick då väldigt stort utrymme och kunde visa sitt register mer.

    Så såg matchen ut i mina ögon. Blekt och energifattigt från Umeå och det kan mycket väl vara som coachen ser det med självförtroendet. Ett antal riktigt skickliga individuella prestationer från Kai, Germaine och Egal finns också kvar på näthinnan. En floskel så klart, men Umeå måste hitta ett lagspel. Just nu har Omar boll alldeles för mycket och det blir lätt att försvara. Särskilt när han inte verkar vara 100% – för det är han väl inte?

    Sundsvall har väldigt mycket att jobba vidare med. Periodvis en riktigt låg nivå, men även riktigt höga toppar då och då. Det känns tunt i truppen och jag tror (hoppas) det sett lite annorlunda ut med Miklos på planen. Riktigt kul var det att se Miklos vara pådrivare under uppvärmningen och även att höra att han stannar här i Sundsvall ytterligare en tid för sin rehab. Inte ofta man ser spelare som fått sina kontrakt avslutade, även om det inte skett ofta i Sundsvall, fortsatt vara kvar här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.