Nya hot mot Umeå BSKT

Skadedrabbade Uppsala Basket tvingas räkna bort toppspelaren Liam Rush, det kan dröja ända till januari innan han kan spela igen.

På skadelistan finns även Johan Jeansson (finger)  och Anton Gaddefors (fot).

Därför har Uppsala signat Brice Massamba (som inledde säsongen i Rumänine) på ett korttidskontrakt.

Den 208 centimeter långe och 11 kg tunge landslagscentern kan, om det löser sig med pappersarbetet, debutera mot Umeå BSKT i morgon kväll tisdag.

Massamba är en stor insidekille som kan ge ett relativt kortväxt lag som Umeå stora problem under korgarna. Uppsala-värvningen är ingen poängkung utan har andra kvaliteter.

– Jag är här för att hjälpa laget med tyngd under korgen. Jag kommer inte hit och tror att jag är någon superstar utan jag ska fylla min roll och hjälpa laget, säger Brice i ett pressmeddelande.

– Brice är definitvit en stor kropp att tampas mot. Vi får väl se om han spelar mot oss och i så fall hur mycket han matchas, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Från herrligan rapportes också att en av Umeås konkurrenter kring slutspelsstrecket, Nässjö, dels har fortsatta skadebekymmer på Wictor Grenthe som fått en ny smäll på sin tidigare skadade handled.

Nässjö har bestämt sig för att plocka in fransmannen Massé Doumbé för resten av säsongen. På pappret en bra skytt, som tidigare spelat i Grekland och Englnad, men han spelade inte alls förra säsongen på grund av skada.

– Jag har tränat på hårt i över två månader nu och är redo att spela, säger han till Smålands-Tidningen.

Doumbé blev spelklar i dag måndag och ska debutera för Nässjö i morgon på tisdag då Södertälje kommer på besök.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.