Veteran på väg tillbaka

Borås Basket ser om sitt hus efter långtidsskadan (korsband) på Fredrik Andersson. Det innebär att veteranen Mattias Göransson är på väg mot comeback.

31-åringen som lade ligaskorna på hyllan efter förra säsongen för att i stället satsa på en civil karriär, har redan testat att träna med laget.

– Tanken när jag slutade var väl att spela med Varberg i trean, men det blev bara två träningar i somras. Jag kände att det inte riktigt var det jag ville efter flera år i ligan. Men jag har kört en del på gymmet. Det är väl knappast toppform, men jag hoppas kunna komma igång under de närmaste veckorna, säger Göransson till Borås Tidning.

Borås Baskets sportchef Jonas Larsson har förhoppningar om att ha Mattias Göransson i laguppställningen redan till nästa match – hemma mot Södertälje på tisdag om en vecka.
– Han är lättränad och behöver mest hitta tempot. Men vi får se på träningarna efter jul hur det ser ut. Jag är mest glad att Mattias är positivt inställd till att vara med oss, säger Jonas Larsson till BT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.