Familjesak för Zanoni

Damligamatchen mot Eos blev en familjesak för Udominate Baskets Ilaria Zanoni. Hon var sliten och hade lite skadekänning i ett ben efter den tuffa Europacup-matchen i Ungern i torsdags kväll – men det kunde ingen märka något av när hon gjorde 26 minspirerade minuter och 22 poäng mot Eos.

– Jag kunde inte låta bli att gå in och köra när jag hade familjen på läktaren, och försökte göra mitt bästa för laget det var så roligt att de kommit ända från Milano, säger italienskan.

På bilden här ovan ses Ilaria tillsammans med mamma, pappa och en kusin.

För den italienska publiken och andra runt om i basket-världen som följer Bloggen så blir det här en bjudning på en artikel som annars är Plus-markerad. Den går digitalt och i papperstidningen (måndag) under rubriken ”Zanoni ledde laget”.

Håll tillgodo:

Udominates basketdamer håller sviten som obesegrade i Damligan. Inspirerade italienskan Ilaria Zanoni ledde laget till 14:e raka.

– Det var så roligt att min familj var på plats, säger Ilaria.

Mamma, pappa och en kusin hade rest från Milano för att heja fram Ilaria i ligamötet med Eos från Lund. De fick se 22 poäng på 26 minuter från hennes händer – men också en match med två ansikten.

I första och sista perioden agerade Udominate som ett äkta topplag. I andra och tredje perioden såg det mediokert ut.

– Vi tappade fokus, det var inte alls bra. Ett stort misstag att slappna av så där. Eos kämpade mycket bra och vi gjorde inte jobbet, säger Ilaria Zanoni.

Kraven är höga på den här upplagan av Udominate Basket. Inte minst inom laget.

– Om vi vill vara en guldkandidat så duger inte det här. Vi har något som vi måste fixa till, säger Ilaria Zanoni.

Mest bedrövligt var det i andra perioden då inhoppande junioren Jenny Aronsson var ensam om att spela försvar. Eos gjorde då tretton raka poäng och kom så nära som fem poäng ifrån Udominate.

– Jenny gjorde rätt men ingen spelade hjälpförsvar. Lita på att spelarna fick veta det i pausen, säger coachen Bo Ågren-Malm.

Det blev ett allvarligt lagsnack även efter slutsignalen.

– Vi är överens om att jobbet måste göras med fullt fokus alla dagar, säger Bo Ågren-Malm.

Zanoni sköt 22 poäng, med tre av tre på trepoängsförsök.

– Den sista trean gick planka i, ska vi låtsas att det var meningen? Och se på statistiken, jag hade fem turnovers säger Ilaria självkritiskt.

 

Matchfakta

Damligan basket

Udominate-Eos   85-62

Perioder:
24–9, 17–23, 19–20, 25–10.
Poäng:
Udominate: Ilaria Zanoni 22, Pam Blomberg 15, Dia Lukacovicova 14, Ash Brown 14, Lina Pikciute 12, Agnes Nordström 8.
Eos: Louise Noaksson 16, Louise Angel 13, Frida Modig 9, Simona Bartkova 9, Maja Nilsson 6, Josefine von Uthmann 5, Kajsa Lundahl 2, Louise Hast 2.
Returer:
Udominate: 42 (Pikciute 10).
Eos: 31 (Nilsson 6)
3-2-1-ligan:
3: Ilaria Zanoni.
2: Pam Blomberg.
1: Ash Brown.
Domare:
Robert Katic, Blazo Begenesic.
Publik:
412 i Udominate Arena.

Fotnot om publiksiffran: Den officiella publiksiffran är 412, men rent fyssikt var bara drygt 200 åskådare på plats i hallen. Förklaringen är ett större antal sålda och betalda företagsbiljetter – men de stolarna gapade tomma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.