Analysen: Fyra snabba

4 snabba efter BSKT:s seger
Publicerad idag kl 21.29 (uppdaterad idag kl 22.18)
BASKET Umeå BSKT besegrade Jämtland Basket på bortaplan på fredagskvällen. Sportens Gustav Pettersson var på plats. Så här analyserar han matchen.

Speglade slutresultatet matchen?
-Ja. Umeå kändes som det bättre laget. Starten var naturligtvis riktigt dålig där Umeå hade problem med Jämtlands zon, men när Umeå fick igång sitt spel så kändes de som ett starkare lag än Jämtland. Det var inte bara Krayem och Jordan utan laget Umeå som hade lite mer av det mesta än Jämtland. Ingen perfekt insats, men det räckte.
Vad/Vem var bäst i matchen?
- Umeås skytte. För andra matchen i rad satte Umeå fler än tio trepoängare. Den här gången blev det 13 stycken. Hetast av alla var Omar Krayem med 4 treor. Sedan imponerade Umeås lugn när de hamnade i underläge och när Jämtland kröp närmare i fjärde. De såg det ut som att laget visste att de skulle vinna. Individuellt imponerade Krayem med 27 poäng och 11 assist.
Vad/Vem var sämst i matchen?
- Starten. Umeå hade ingen riktig energi från start var väldigt stillastående i sitt anfallsspel. Det var som att laget tog lite för lätt på matchen inledningsvis efter tre raka segrar mot Jämtland tidigare på säsongen.
Något övrigt värt att nämna?
- Att Umeå för andra matchen i rad roterade med hela bänken. Samtliga friska spelare fick speltid och det ganska mycket också. Egna produkten Jesper Hallberg noterades för 2 poäng, 2 returer och 2 assist. Hans bästa match i basketligan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>