Måste vila i Vindeln

När Udominate Basket i dag lördag spelar hemmamatch i Vindeln – där Solna Vikings kommer på besök – så har skadeläget i Damligans topplag nått nya nivåer.

Spelare som måste vila är: Lina Pikciute, Mante Kvederaviciute, Sally Kabengano, Mirjana Beronja och Ash Brown. Dessutom är det frågetecken om Dia Lukacovicova kan spela. Och Pam Blomberg har bara kört rehab i veckan som gått…

– Pam kanske kan spela, men sedan får vi se hur många minuter det kan bli, säger coach Micke Blomqvist.

Allt detta betyder att det är ganska troligt att comebackande Jessica Nilsson spelar från start mot sin gamla klubb Solna. Jessica har hunnit med tre pass med laget och det som fattas är väl egentligen bara den rätta bolltouchen i matchsituation.

En startfemma i Vindeln kan se ut så här: Frida Aili, Agnes Nordström, Ilaria Zanoni, Jessica Nilsson och Alessandra Tava.

I spel finns vidare Sofia Jakobsson, Jenny Aronsson, Rebecka Ludvigsson.

Inför matchen som har uppkast kl 15:00 i Vindelns sporthall säger coach Micke Blomqvist:

– Vi går in för den här matchen lika seriöst som till någon annan match. För oss gäller det att komma så väl förberedda som möjligt till slutspelet. Vi ser fram mot att spela i Vindeln. Det var trevligt när vi spelade där i fjol och det räknar jag med att det blir i dag också.

Udominate hade en heldag i Vindeln redan i går fredag. På programmet stod besök på Indexator Rototilt Systems. Bland annat bjöds på basketutmaning i fabriksmiljö.

Bilden: Glada miner var det när Udominate Basket gästade Indexator Rototilt Systems i Vindeln.

Laget passade också på att köra ett träningspass i sporthallen.

– Det var bra att vi hann med att känna på hallen, eftersom golvfärgen är lika både på och utanför sidolinjerna känns planen extra stor och det är lätt hänt att trampa utanför. Det kanske står uppskrivet fem turnovers på mig redan innan matchen börjar, säger Udominates Agnes Nordström med ett skratt. (Hon anspelar då på fjolårets ligamatch i Vindeln där hon råkade trampa på baslinjen mer än en gång, Udominate mötte för övrigt Eos den gången).

Mer läsning:

Udominate räknar med tuffa tag (Plus)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.