Farliga reklamen i Luleå

Det är länge sedan nu som Umeås Omar Krayem krävde att den farliga golvreklamen i baskettemplet Luleå Energi Arena måste bort.

Spelare skadade sig i fjol och den här säsongen har efter Omars knäskada även Jämtlands Mario Pesut och Södertäljes John Roberson halkat dit på reklamen som får spelarna att tappa fästet.

Kanske det sent om sider faktiskt kan hända något.

Nu har även LF Baskets stjärnor stämt in i kören som vill ha ett basketgolv som inte är en farlig arbetsplats.

Under fredagens möte mellan LF Basket och EcoÖrebro var det flera av hemmalagets spelare som var nära att skada sig på grund av just detta. Och det får landslagsguarden Jonathan Person att rasa mot parkettens reklam.

– Det är helt sjukt faktiskt. Man är där och tror att man har sin motståndare i försvar. Men så fort de gör en riktningsförändring så glider man. Det är klart att det är farligt. Där kan ljumskar ryka vilken sekund som helst, säger Jonathan Person till NSD.

Jaraun Burrows håller med:

– De är halkiga. Jag hade en incident tidigare under säsongen när jag gjorde illa höften på en av dem. Reklamerna är där för ett bra syfte och visar upp våra sponsorer. Men vi måste sköta om dem och se till att de har ett bra grepp, säger Jaraun Burrows till NSD.

Bloggen skrev om den farliga reklamen redan i början av oktober 2014, här kommer en liten repetition från det inlägget:

”Umeå-stjärnan Omar Krayem skadade knät under match i Luleå Energi Arena. Nu går han till storms mot de reklam-loggor som finns utlagda på golvet.

– De där loggorna är farliga för oss spelare, jag skadade mig och det var fler incidenter på samma ställe under matchen. Golvreklamen är halkig och måste bort, dundrar Omar Krayem.

Umeå-coachen Jesper Gustavsson håller med.

– Även i fjol blev spelare skadade på grund av halkiga ställen på golvet i Luleå. Vi har samma typ av golv i Umeå, men här har vi ingen reklam.

– Sponsorerna får gärna ha sina loggor i hallen, men de kan hänga på väggen, på plankan, eller någon annan stans. Men inte på golvet. Vi spelare borde gå samman och kräva att golvet inte ska vara en farlig plats, säger Omar Krayem.”

Bilden: Omar Krayem skadade knäst i höstas då han halkade på golvreklamen i Luleå. Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.