Citatmaskinen i täten

Uppsnacket är igång inför damernas SM-semifinaler som inleds på onsdag den 1 april med Udominate mot Norrköping och Northland mot Sallén.

Utan tvekan har Northland-coachen Jens Tillman tagit täten när det gäller förhandssnacket. Citatmaskinen levererar stadigt.

Relationen till Sallén-stjärnan Dajana Butulija (i fjol i Northland) är minst sagt frostig. Hon fick inget nytt kontrakt i Luleå och sedan i intervjuer sågat tillvaron i Northland.

Nu har Tillman ingen som helt vänskap med henne.

– Nej, så mycket som hon spydde på oss. Vad ska jag prata med henne om? Jag gillar inte att hon pratar så illa om klubben och laget. Det tycker jag är oprofessionellt. Jag vill inte ha något med henne att göra, säger TIllman till Norrbottens-Kuriren.

Bättre är det ställt med relationen till Matea Tavic, som tidigare den här säsongen fick lämna Northland, gjorde bra ifrån sig på korttidskontrakt i Umeå och hamnade i Sallén.

– Med Matea blev Sallén perfekt. Hon har gjort ett fantastiskt jobb och varit förbannat bra. Hon har varit deras absolut bästa spelare.

På frågan varför hon lyckas i Sallén, till skillnad från i Northland?

– De har ingen annan guard att använda, vi hade tre andra. Hon får ett stort ansvar och hon är bra. Vi skiljdes åt på god fot. Jag pratar med henne då och då och ser hur hon mår. Hon är väldigt ödmjuk och en bra tjej. Jag gillar henne, säger Tillman till NK.

I Sallén spelar den förra Udominate-spelaren Kadidja Andersson. Veteranen säger i en TV-intervju för UNT.

– Vi är många i laget som väldigt gärna vill slå Northland och jag tror att vi i slutändan kommer att gå segrande ur den här serien.

Kadidja syftar på att även Katarina Andersson och Christy Bacon har ett förflutet i Luleå.

Northland och Sallén möttes även i fjol i semifinal. Lagen vann sina hemmamatcher och det blev därmed 3-2 till Northland.

Citatmaskin Tillman till NK om hur det var då:

– Okej, det var riktigt spännande matcher hemma, men i Uppsala hade vi det väldigt svårt. Efter förlusterna kändes det som att jag hade kräkts och hade kvar allt i munnen – och jag kan inte säga att det var gott.

 

När det gäller uppsnacket inför semifinalen mellan Udominate och Norrköping passar Dolphinstränaren Jesper Sundberg på att i Norrköpings Tidningar understryka att all press ligger på Umeå-laget som ska vara ett ”givet” finallag.

– Jag hoppas verkligen att de själva går in med den mentaliteten. Vi har ingenting att förlora, säger Sundberg.

Udominates Micke Blomqvist är faktiskt inne på samma spår. Laget ser sig själva som favoriter och att det handlar om huvudena.

– För vår del handlar det om att behålla fokus i 40 minuter i varje match, säger Blomqvist.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.