Du sköna nya säsong

Nya säsongen har ju faktiskt börjat riktigt skönt. 

Kampen mellan Northland och Udominate känns redan het, fast Damligan inte drar igång förrän i en avlägsen framtid, alltså i slutet av september månad.

De ansvariga för lagen vill anpassa sina spelare i en perfekt kombination, Alfa och Beta ska sköta de höga positionerna, de kompletteras med rollspelarna Gamma Delta och Epsilon som ska göra sitt utan att tänka för mycket.

Nej vänta nu. Det är väl inte Aldous Huxley som ska coacha.

Vi överger de litterära metaforerna och kikar på vår tid just nu.

Då får vi vid handen att svensk dambasket kommande säsong kommer att ha två lag ute i Europa.

Inom kort presenterar Northland klartecknet att Luleå går i Udominates fotspår. Det är uppenbart sett till kontraktsskrivningarna med spelarna som alltså gäller vid Europaspel. Även lagkapten Barthold är med på vagnen.

Northland siktar på att köra med i princip samma trupp som nu, plus en center och en stark poänggörare nåt i stil med en stark spelare och bra skytt på position tre.

Udominates idé är att höja sig ett snäpp till, alltså SM-guld och att ta sig längre än åttondelen i EuroCup. Ett halvdussin spelare ska bli kvar i truppen och sedan ska det fyllas på med ännu mera spets.

Gissningsvis får vi inte de sista namnen förrän senare i sommar efter en spännande silly season. Många stjärnor ska spela EM-slutspel, andra finns i sommar i Womens NBA.

En önskan från Bloggen: Umeå och Luleå ordnar en serie testmatcher i höst. Båda lagen skulle behöva några rejäla holmgångar innan de går in i Europa-spelet. Tyvärr är de flesta damligamatcher prov helt utan värde (även om antalet lag bantats till tio för säsongen 2015/2016).

Nog borde det gå att peta in – låt oss säga bäst av sju – en utmaning med E4-pendling under perioden mitten september till och med slutet oktober.

Visst låter det bra mycket bättre än en serielunk där man skulle kunna tro att alla fått en daglig dos av drogen soma…?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.