Avhoppet från Basketligan

Man måste verkligen fundera över hur granskningen av ligaklubbarnas ekonomi egentligen går till. Malbas godkändes som nykomling och de befintliga ligalagen godkändes i våras. Men nu har beskedet kommit att Solna Vikings hoppar av basketligan herrar med hänvisning att klubben inte har råd.

Det blir därmed till att göra om spelschemat för herrligan. Elva lag ska mötas tre gånger var och enligt förbundet ska det dessutom – som förra säsongen – petas in fyra extramatcher. Sannolikt då av derbykaraktär så att Umeå BSKT för spela fyra gånger mot lag som LF Basket, Sundsvall, Jämtland och Uppsala.

Svenska Basketbollförbundets hemsida:

”BBK Solna Vikings, Solna, har i helgen meddelat Svenska Basketbollförbundet, SBBF, att man drar ur sitt lag ur Basketligan herr kommande säsong. Det innebär att Basketligan herr säsongen 2015-2016 spelas med 11 lag och samma antal omgångar, 34, som föregående säsong. Detta då Malbas från Malmö tog steget upp i Basketligan Herr i våras.

– Det är givetvis oerhört beklagligt att vi nåtts av detta besked. Vi har haft en intensiv dialog under våren med Solna då deras situation varit ansträngd men deras styrelse valde ändå att anmäla sig för spel och presenterade en plan de trodde på men som nu tyvärr visat sig vara för optimistisk. I den uppkomna situationen är vi helt överens om att det är bättre för alla parter att omedelbart agera i stället för att påbörja ett seriespel som riskerar att inte kunna slutföras, säger Mats Carlson, ordförande i SBBF:s tävlingsutskott.

Så här skriver Solna Vikings på sin hemsida:

”Solna Vikings styrelse har de senaste två åren arbetat hårt med det tunga arbetet med att vända trenden av allt sämre ekonomi i klubben. Målet är att se till att klubbens vision ”Bäst i Sverige med egna produkter” kan bli verklighet.

Med den sedan i våras ändrade organisationen på plats har arbetet med förbättringsarbetet intensifierats. Styrelsen och organisationen fortsätter att agera för att ta ansvar för klubbens fortsatta verksamhet.

Styrelsen har efter noggranna överväganden enhälligt den 4/7 beslutat om en ny budget som skall leda till återhämtning av klubbens ekonomi. Beslutet skyddar den stora verksamhet som föreningen har.

Solna Vikings har som följd av detta meddelat Svenska Basketbollförbundet att vi tackar nej till platsen i Basketligan herr. Vi avser att spela i Basketettan med våra respektive A-lag och i division 2 med våra B-lag. Ungdomsverksamheten fortsätter utan förändringar. Vi avser att arbeta med största möjliga kraft för att ta oss tillbaka till Basketligan på herr och damsidan så snart som det är möjligt.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.