IMG_0442

Umeå-dödare i All Star Game

Udominate Basket nådde förra säsongen åttondelsfinal i europacupspelet. Där tog det stopp mot ungerska Sopron sedan stjärnan Kayla McBride sänkt Umeå-laget med dödligt effektivt skytte.

Hon gjorde totalt 51 poäng på de två mötena med Udominate.

Träffprocent totalt 19 av 35 skott = 54%.

På tvåpoängare 14 av 25, på treorna 5 av 10 och från strafflinjen sänkte hon 8 av 8.

Kayla McBride hade varit något att locka till Umeå – fakta är att Udominate haft kontakt med stjärnan som just nu spelar i Womens NBA – men för att sy ihop en sådan affär hade nog krävts att Umeå-klubben vunnit drömvinsten på Lotto eller något…

Bilden: Umeå-publiken fick förra säsongen chansen att se stjärnan Kayla McBride.

Foto: Peter Hegethorn

Stjärnans succé i Ungern under hennes första proffsår ledde till att hon nyligen skrev nytt kontrakt och ska spela i ryska Nadezhda Orenburg kommande säsong.

Lönemässigt rör det sig där om storleksordningen 27.000 euro i månaden, alltså 270.000 kronor i månadspeng. Det är i Ryssland och i Turkiet som stjärnorna kan skriva drömkontrakt om de ska spela i Europa.  Svenska toppspelaren Frida Eldebrink uppges tjäna 20.000 euro i månaden i Dynamo Kursk.

Nåväl, även om det är en regnig sommarsöndag i Umeå ska vi inte fördjupa oss i pengasummor. Låt oss i stället drömma oss bort med lite basketfakta och klipp.

Kayla McBride spelar just nu för San Antonio Stars i Womens NBA.

Där fortsätter hon att sätta sina skott:

 

Den här helgen var det serieuppehåll för All Star-match.

McBride All Star-debuterade i ”väst”-laget som vann mot ”öst” med 117-112, hon gjorde det med den äran och levererade 18 poäng, 4 returer och 2 assist.

MVP blev Maya Moore som sköt 30 poäng.

Brittney Griner hade 21 poäng, 9 returer och en mäktig tvåhandsdunk!

(P.s. den som har en riktigt tråkigt svensk sommarsöndag och kurar hemma kan alltid roa sig med att googla på Griner – som utanför basketplanen verkar vara något av en skandalrubrikernas drottning med avstängning, nakenbilder och ett blott 28 dagar långt äktenskap med en annan toppspelare som visade sig vara gravid…)

Här några sköna spel från All Star-matchen

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>