Jänkare till Umeå BSKT

Då är det klart med första nya jänkaren till Umeå BSKT.

Det handlar om en rutinerad shooting guard/small forward, 29-årige Jason Davis.

En lång spelare för att spela på position två, 196 cm och 91 kg är de officiella måtten.

Jason Davis har tidigare spelat runt om i Europa, i Portugal, Ukraina, Slovakien, Tjeckien, Finland, Turkiet, England.

Det har i flera fall rört sig om relativt korta perioder i olika lag.

– Jag har under min proffskarriär mest spelat i Östeuropa. Det är ganska konkurrenskraftiga och atletiska ligor där vilket har byggt mig som spelare, med den erfarenheten med mig tror jag att Svenska Basketligan kan passa mig riktigt bra, säger Jason Davis i ett pressmeddelande.

Säsongen 2013-2014 kom han i januari till Tjeckien och Turi Svitavy där han på 10 matcher snittade 5 poäng och 4 returer. Han flyttade därefter i februari till London Lions i England där det blev 9 matcher med 8 poäng och 4 returer som snitt.

– Jason är en atletisk spelare som är en duktig anfallare i det öppna golvet. Han limmar ihop det i försvar och kommer sätta höga krav på vårt defensiva spel som helhet, säger Umeå BSKT:s tränare Jesper Gustavsson.

Den som börjar söka efter färsk statistik från förra säsongen går dock bet. Det finns nämligen ingen. Jason Davis hade ett sabbatsår från basketen och håll i er nu – i stället för att spela basket så jobbade han som modell och skådis i Hollywood!!!

- Han har hållit i gång med träningen hela tiden och är välmotiverad, han vet också vad som krävs i Europa så det är en spännande spelare som kommer hit till Umeå den 4 augusti, vi räknar med att han den tisdagen ska kunna vara med på lagets kvällsträning, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

Kontraktet med Jason Davis är utformat så att de två första veckorna är en tryout-period.

Mer läsning (Plus) Amerikan klar

Umeå BSKT ska värva ytterligare en amerikan, det handlar då om en power forward med längd till position fyra. Coach Jesper Gustavsson har förhoppningsvis med sig intressanta namn då han kommande helg landar i Umeå efter sin sommarspaning i USA. Ska vi tippa att den jänkare som väljs ut skriver kontrakt under första delen av augusti?

Här ihopklippta highlights med Jason Davis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>