Stjärnor och sen ankomst

De senaste dagarna har en rad stjärnspelare droppat in till sina respektive klubbar.

BC Luleå har fått nyförvärv som Nikita Meshcheryakov och Toni Postran på plats. De spelar sin första fajt i Luleå-linnet kommande onsdag då Umeå BSKT tar E4:an upp till Luleå.

Jämtlands nya guard Corin Henry är på plats i Östersund där även nye insidespelaren Najee White ska landa i dag tisdag om flygrutterna håller sina tider.

Jämtlands första träningsmatch är för övrigt på fredag, mot Sundsvall, platsen är Fränsta.

– Sundsvall äger matchen och de har en kick off-kampanj i Fränsta, förklarar Jämtlands coach Torbjörn Gehrke i ÖP.

Umeå BSKT får stifta bekantskap med Jämtlands nyförvärv helgen 12-13 september upp i Östersund.

Att stjärnor landar runt 1 september är relativt vanligt, en kort startsträcka räcker för att komma igång till ligapremiär och så blir det förstås lite billigare med kontrakt som inte är alltför långa. Alla vet också att medaljerna fördelas till våren. Inte förr.

Det finns också spelare som har ännu senare ankomst, då handlar det om stjärnor som helt enkelt är upptagna med basketspel på hög nivå. EM-slutspelet för herrar är ett sådant exempel – där finns islänningarna Jakob Sigurdarson (Borås) och Hylnur Baeringsson (Sundsvall). Den sistnämnde får vi troligen se i Umeå BSKT Cup den 18-20 september (om nu inte Island ställer till någon vansinnig skräll och går långt i EM-slutspelet).

På damsidan är de flesta damligaspelare på plats. Luleå Basket har nya belgiska guarden Julie Vanloo  och även amerikanska forwarden Asia Boyd har landat. Svenska landslagscentern Danielle Hamilton Carter ser också fram emot en supersäsong med tuffa försäsongsmatcher, Eurocup och inte minst damligaduellen med Udominate – som Luleå möter i ligapremiären i Umeå fredag den 25 september.

– Jag tycker det är helt rätt att man sätter den matchen först. Det ska bli kul att få en kraftmätning mellan damligans bästa lag, säger Hamilton carter till NK.

Udominate Basket väntar lite extra på sin nya pointguard Hollie Mershon, som fått okej att vara med på sin brors bröllop innan hon tar flyget över Atlanten. Hollie landar i Umeå någon gång efter kommande helg och åker mer eller mindre direkt vidare med laget på tränings- och match-vecka i Ungern.

Det finns exempel på stjärnor som fått ännu mera tid på sig. Ett sådant finns i ungerska topplaget Sopron som väntar på sitt nyförvärv Abby Bishop ända till den nionde oktober. Så henne stöter Udomianate inte på i någon träningsmatch.

Varför hon dröjer? Jo först ska hon spela klart Womens NBA med Seattle Storm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.