Blogg-krönikan med betyg

En lektion sade Tamara Ruzic efter premiärförlusten mot Luleå.

Bra uppfattat av en coach som precis tagit det första smått stapplande steget längs en lång väg mot ett finalspel våren 2016.

Luleå Basket fick en perfekt öppning på säsongen och Jens Tillman fick som vanligt ut max av det material han hade till förfogande för dagen. Kom i håg att han kom till spel utan både Anna Barthold och Allis Nyström.

Att Josefin Vesterberg är överallt i 39:13 av 40 minuter är ingen överraskning. Men Luleås nyförvärv var också med i machen på mycket bra sätt direkt. Julie Vanloo och Asia Boyd spelade bara styvt 20 minuter var, men hann visa många kvaliteter. De tog också hand om trepoängsskyttet när Udominate koncentrerade sig på att stoppa  Katie Busseys bössa.

De sju spelare Tillman använde delade på bördan genom att alla göra mellan åtta och fjorton poäng. Noterbart är fint lagspel med hela 22 assist.

Udominate Basket hade mer nerver, sämre fokus och verkade också tröttare. Man skruvade sig på läktarplats av alla hårresande missar. Laget fick i 2 av 18 trepoängsförsök. Två av arton!!!

Då vinner man inga matcher. Och definitivt inte mot Luleå.

Visst saknades Agnes Nordström, men Umeå-laget hade åtta proffs att tillgå. Ilaria Zanoni klart bäst med 18 poäng, 7 returer och 2 assist. Hollie Mershon gjorde pointguardjobbet bra, men 0 av 5 treor är iskallt. Krista Gross var godkänd med 8 poäng + 6 returer på 20 minuter.

Tanya Massamba? Well. Fem foul på femton minuter. Say no more.

På sista raden står det att Udominate förlorade med tolv poängs marginal i premiären. Den siffran känns egentligen inte överdrivet avskräckande.

Det är långt kvar till SM-slutspelet. Mer närliggande problem är att Sallén Basket blir nästa uppgift i Damligan (nästa torsdag). Och framför allt – det är bara en månad tills Eurocup börjar – då Udominate har hemmapremiär mot ryska storlaget Dynamo Moskva.

Jag sätter en tjuga på att vi – med tanke på Europa-spelet – snart får se ytterligare någon ny spelare i Udominate Baskets matchlinne.

PETER HEGETHORN

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.