Umeås nyförvärv landar i dag

Umeå BSKT har värvat en ny spelare som landar i dag och kommer att sitta på läktaren när laget i kväll tisdag spelar hemmapremiär mot Örebro.

Det handlar om Chris Perez från Dominikanska Republiken.

– Vi behöver få in en ersättare för skadade Jason Davis. Chris Perez är en komboguard som kan spela på position ett till tre, de tär en atletisk kille, en tuff attackspelare, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

– Anledningen att vi tar hit Perez är att vi inte riktigt vet vad som händer med Jason Davis skada. Vi skickar inte hem Jason, vi är inte missnöjda med honom, han har bara haft otur. Perez kommer hit på ett tryout-kontrakt och sedan får vi se, säger klubbens ordförande Michael Jalmby.

När kan Chris Perez bli spelklar?

– Helst så snart som möjligt, men det lär knappast hinna lösa sig redan denna vecka, men gärna till vår match mot Luleå nästa fredag, säger Jalmby.

Chris Perez fyller 25 år den 16 oktober och mäter 190 cm.

Tidigare i höst har han funnits med på försäsongen i tyska andraligan (Pro A) och klubben Hanau.

I tre träningsmatcher levererade Perez i snitt 13,7 poäng, 4,3 returer och 1,7 assist (och 2,3 turnovers) på 18-20 minuters speltid.

Anledningen till att den tyska klubben skeppar i väg Perez?

Så här skriver Hanua White Wings coach Ryan Panonne i ett mejl:

– Vi har fått skador på både vår tyska pointguard och vår amerikanska pointguard, därför måste vi ta in en nu import på den positionen. Som resultat av det så tvingas vi cutta Perez. Han är en bra scorer och utmärkt försvarare som vi gärna skulle vilja ha kvar i truppen, men tyvärr tillåter inte vår budget det.

Före Tyskland spelade Perez hemma i Dominikanska Republiken som inhoppare i Leones De Santo.

Här finns lite highlights på Perez från Canisius College där han var senior 2013-2014 och snittade 12,9 poäng på 35 minuter i NCAA1:

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.