Luleås träff med Eldebrink

Kontraktslösa landslagsstjärnan Elin Eldebrink vill helst fortsätta spela i någon av de stora ligorna i Europa – men hennes öppning att eventuellt inleda säsongen i någon svensk klubb (förutsatt att hon kan få ett öppet kontrakt med möjlighet att sticka utomlands om något dyker upp) har orsakat aktivitet i de två toppklubbarna Udominate Basket i Umeå och Luleå Basket.

Udominate har varit i kontakt med Eldebrink och nu har Luleå-coachen Jens Tillman varit i Södertälje för en träff med stjärnguarden.

– Jag har varit till Södertälje i dag (läs torsdag) och skjutit lite med Elin och käkat lunch. Hon vill utomlands, men har inget kontrakt i dagsläget och vi ska se vad vi i Luleå Basket kan göra, säger Jens Tillman till Norrbottens-Kuriren.

NK: Har ni plats för henne?

– Egentligen har vi inte plats för Elin, men hon är en väldigt bra spelare och är kapten i landslaget. Det handlar om en spelare i den yppersta Sverigeeliten.

NK: Har ni råd?

– Det är det jag ska stämma av med klubben, säger Jens Tillman.

Elin Eldebrink svarar själv till NSD på frågan om Luleå kan vara ett alternativ:

– Absolut. Visst, det är ett bra alternativ. Inte minst med tanke på att laget spelar i Eurocup. Jag pratar mycket med Jens och vi vet vad som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.