Obarmhärtiga kungar

I kväll fredag spelas flera ligamatcher och det blir kungabesök i Umeå.

Udominates damer gästar svårspelade Kinnahallen där Mark Basket huserar.

Kungabesöket handlar förstås om Södertälje Kings. Tre raka SM-guld och en imponerande start på säsongen med klara segrar mot Uppsala (repris på SM-finalen från i våras) och BC Luleå.

– De är duktiga och fick Plannja/LF/BC Luleå att se ut som ett juniorlag. Kings är tuffa i defense och offensivt gick Bizaca loss. För oss gäller det att försöka låta bli att bli stressade, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– I anfall blir det säkert så att vi måste slå några extra bra passningar för att få fria skott, Södertälje har mycket tuffare försvar än senast (Örebro), de är lite överallt hela tiden.I vår egen defense ska vi försöka begränsa deras offensiva hot, det är inte bara Bizaca. Filosofin är att få bättre synk i det vi gör.

Umeå mönstrar samma lag som senast mot Örebro med Jason Davis och David Jallow på skadelistan.

Nye importen från Dominikanska republiken Chris Perez är ännu inte spelklar.

Förra säsongens tre möten mellan BSKT och Kings slutade på samma sätt. Men inte så stora siffror nere i Södertälje förra hösten. Södertälje-Umeå 76-69, Umeå-Södertälje 59-96, Umeå-Södertälje 72-103.

Riktigt otrevlig är statistiken över Kings möten mot ligans bottenlag. Kings har obarmhärtiga 36 raka segrar mot motståndare som inte nått slutspel. Senast det blev förlust i en sådan match var den 8 november 2011 mot Jämtland med 100–102.

Länstidningen i Södertälje har kollat de här siffrorna och frågat Kings-spelaren Mike Joseph hur det går till att alltid prestera?

– Vi är ödmjuka och respekterar alla lag. Det finns inga dåliga spelare i ligan. Men det sedan förbereder vi oss väldigt noggrant. Vi lägger två dagar på scouting inför match där vi ser lagets spelare och hur de spelar. Vi går igenom det, sedan går vi ut på golvet och tränar på det. Men när det är tajt mellan matcherna hinner vi inte alltid lägga lika mycket tid på det. Då får vi lita till att vi är bra spelare.

– Vedran (Bosnic) beyder jättemycket när det kommer till det. Vi får inte råka förlora mot ett sämre lag när vi lägger ner så mycket tid och energi på träning, och det predikar han hela tiden. Han är otroligt noggrann, och jag vet att vi förbereder oss mycket mer detaljerat än andra lag i ligan. Det har jag förstått när jag pratar med andra spelare. Men det är ju en av anledningarna till den här sviten, säger Joseph till LT.

P.s. Observeras bör att den här statistiken bara går att göra efter avslutad säsong. Om Umeå BSKT missar slutspel eller inte går ju inte att veta redan nu.

Kvällens herrligamatcher, uppkast kl 19:04

Umeå BSKT-Södertälje Kings, Umeå Energi Arena

Jämtland Basket-KFUM Nässjö, Östersunds Sporthall

ecoÖrebro-Sundsvall Dragons, Idrottshuset

 Notera att:

Jämtland har ett frågetecken för nye Dino Cinac som drog på sig en fotskada mot Uppsala. Han avstod torsdagens träning. ”Det är som bäst 50/50 om han kan spela. Det är smärtan som avgör om det går eller inte”, säger Jäntlands coach Torbjörn Gehrke.

… Nässjö Basket saknade senast Mantas Griskenas, då familjen väntade tillökning. Han är nu tillbaka i spel som nybliven pappa (det blev en dotter).

Örebro vräkte i 90 poäng senast mot Umeå med sex spelare pådubbla siffror i poängkolumnen.
– Fokus är att få till detaljerna i försvarsspelet så helheten uppgraderas, ett hårt och förbättrat försvarsspel är nyckeln för att ha chans att vinna mot det mycket starka Dragons, säger Örebros coach Fotios Ioannidis, inför hemmamatchen mot Sundsvall.

I damligan spelas en fredagsmatch då Mark Basket tar emot Udominate i Kinnahallen.

Uppkast kl 19:00.

Tränarsnack

– I Marks lag finns mer erfarenhet än i Norrköping som vi mötte senast. Det gäller för oss att försöka komma ut starkt och ha bra fokus i början av matchen, säger Udominates Tamara Ruzic.
– Vi spelar med samma lag som senast och tar inga onödiga risker utan låter fortsatt Tanya Massamba vila.

No­te­ra att:
… Mark Basket har starka spelare i Elin Ljunggren och spanjorskan Grace Alonso de Armino.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.