Helgläsning om stjärnskottet

Som 14 och 15-åring petades Nathan Dawit i alla uttagningar till regions- och distriktslag. Fem år senare gör han stor succé i Basketligan med Umeå BSKT.
– Jag har höga mål. Jag ska spela i Europa i framtiden, säger 20-åringen som tagit Umeå med storm.

Foto: Henrik Karmehag

Så här skrev Bloggen den 11 september:

”I bland går det undan. Nu kan Umeå BSKT ha gjort ett riktigt klipp. Men det handlar inte om en importerad centerpjäs. Utan en av svensk baskets framtida stjärnor som spelat med framgång i såväl U18 som U20-landslaget. Sent i går kväll fick Nathan Dawit frågan från Umeå BSKT och nu fredag förmiddag har han landat på flygplatsen i Umeå – och kommer att finnas med på den träning som startar klockan 11. Steg ett blir nu att Nathan och Umeå ska bekanta sig. Steg två att lösa detaljerna i ett ligakontrakt. Bloggen säger bara så här. Fixa det!”

I dagens tidning lördag 28 november finns en lång (Plus) intervju som Sportens Gustav Pettersson gjort med Nathan Dawit. Bra helgläsning!

Här bjuder Bloggen på lite bonusmaterial:

Så här säger Nathan om….

Roligast i laget:
– Egal, Johan och Ninib (Masso). Alltså Johan och Egal. Jag skrattar varje gång de säger något vid sidan av banan. På banan är de stenhårda, men vid sidan är de roligast.

Vuxnast, bäst ordning i laget:
– Albin Frank. Han känns som en vuxen person bland oss barn.

Om Jesper Gustavsson:
– Han sitter uppe på nätterna och kollar på matcher, klipper och kollar mer matcher. Jag tror ingen ser fler matcher än Jesper. Jag tror att han och Vedran Bosnic är mest ambitiösa coacherna i ligan. Förresten. Näe. Ingen jobbar lika hårt som Jesper.

Om att blivit upphaussad av Borås Tidning-bloggen:
(Du har väl läst Nick Rajacic som har skrivti så här och så här i sin blogg?)
– Jag läste det och tänkte lite ”shit vad han haussar upp mig”, men det är bara kul att folk tror på mig. Jag tror på mig själv och sätter stor press på mig så det spelar inte så stor roll om andra gör det också även om han använde stora ord. Misslyckas jag med något blir jag ändå besviken själv

Om att förlora:
– Jag har sjukt svårt att förlora. Både på träning och match. Jag är väldigt lugn vid sidan om banan. Gillar att prata mycket och skämta, men blir typ aldrig arg, men på banan blir jag tokig när jag förlorar. Det kanske inte ser ut så, men jag vill inte prata med någon om jag varit kass och vi förlorat.

Nathan-fakta

Ålder: 20 år (fyller 21 den 9 december).
Från: Vårberg (Moderklubb JKS).
Familj: Singel, Mor, far och bror i Liljeholmen.
Gör: Basketspelare i Umeå BSKT.
Position/Längd: Guard/196cm
Förebild: Lebron James och Zlatan Ibrahimovic.
Gör när han inte spelar basket:
Äter, sover, tittar på basket.

Statistik i Umeå BSKT denna säsong:
Snitt 15,6 poäng (fjärde bästa svensk i ligan). I trepoängskyttet är hans 42,9 i träffprocent tredje bäst i hela ligan. Han har startat alla tio matcherna som hittills spelats och snittar drygt 34 minuter på plan. Utöver skyttet (46,7% på tvåorna) så snittar han 3,1 returer och 2,1 assist per match.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.