En seger före

Luleå Basket avslutade året med hemmaseger mot Mark och är över nyår en seger före Udominate Basket i tabelltoppen.

Luleå besegrade Mark med 90-70 inför hela 1.834 åskådare i Luleås korgbollstempel.

Perioder: 25-13, 29-18, 15-15, 21-24.

Kort om matchen är att Luleå krossade i första halvlek, Anna Barthold hade 20 poäng + 9 returer före paus.

I andra halvlek blev det en smula avslaget från hemmalagets sida samtidigt som Mark spelade upp sig.

Första halvlek: 54-31. Andra halvlek: 36-39.

I Luleå gjorde nyförvärvade belgiska forwarden Sofie Hendrickx debut med 10 poäng + 6 returer på sina knappt 22 minuter.

Luleås poäng: Anna Barthold 20, Katie Bussey 17, Josefin Vesterberg 13, Julie Vanloo 11, Sofie Hendrickx 10, Allis Nyström 7, Martina Stålvant 7, Sofia Hägg 3, Danielle Hamlinton Carter 2.

Mark: Brittany Wilson 19, Lauren Gregory 12, Oleksandra Polishchuk 12, Elin Ljunggren 10, Grace Alonso de Armino 9, Sara Gunnarsson 6, Moa Halldorsdottir 2.

I returtagningen blev det till slut 17 returer för Barthold.