Föll i gruppfinalmöte

Udominate Baskets Dia Lukacovicova och hennes Slovakien föll i gruppfinalmötet i EM-kvalets grupp E.

Ungern vann hemma, inför 2.200 åskådare i Pecs, med 65-64.

En lite märklig match där allt handlade om försvarsspel i tre perioder, ställningen efter 30 minuter 35-36,  för att sedan explodera i i fjärde där det blev 30-28 i poäng i ungersk fördel. Ungern har vunnit tre raka i gruppen, Slovakien står nu på två vinster, en förlust.

Lukacovicova hade en blygsam roll i matchen, hon fick göra ett inhopp i mitten av andra perioden och spelade då 3 min. 20 sek. I protokollet blev det 2 poäng (1 av 2 skott), 2 returer och en foul.

På onsdag spelar Slovakien nästa kvalmatch borta mot Portugal.

Returmötet mellan Slovakien och Ungern spelas i november i sista kvalomgången.

En annan kvalmatch med intresse var i går Belgiens insats mot Polen i grupp G. För Belgien spelar som bekant  Luleåduon Julie Vanloo och Sofie Hendrickx. Belgien mosade Polen med siffrorna 100-63. Vanloo hade 10 poäng + 3 assists på 19 minuter. Hendrickx fick 10 minuter och tog 2 returer. I den trelagsgruppen finns även Vitryssland. Alla tre lagen har inlett med varsin vinst/förlust.