Föll efter 100-procentig start

Bottenmötet i basketligan herrar slutade med seger för Örebro, som därmed besegrat Umeå tre gånger av tre den här säsongen. I alla tre matcherna har det varit jämnt långa stunder, men Örebro är lite effektivare när det ska avgöras.

Den här tisdagskvällen hade Umeå bra publikstöd, hela 1.053 (!) men också tre spelare borta på grund av sjukdom/skador.

Hela hallen vibrerade i slutminuterna när ställningen var 77-80. Fyra minuter kvar. tre minuter kvar, två minuter kvar. Ingen gjorde poäng på en evighet. Men med en minut kvar drog Örebros Miklos Szsabo i en dödlig trea till 77-83.

Slutresultat Umeå-Örebro 82-86.

(21-27, 25-19, 16-27, 20-13)

Poängbäst i Umeå Nathan Dawit med 20 (med fördelningen 18 poäng före paus och 2 poäng efter paus).
Övriga: Yannick Anzuluni 19, Bree Perine 16, Ninib Masso 12, Egal Saleman 11, David Jallow 4.

Örebro: Nebojsa Pavlovic 19, Sean Smith 19, Jordan Peltier 13, Miklos Szabo 13, Brandon Barton 12, Justin Baker 10.

Mer läsning: Föll i bottenmötet

Mer läsning (Plus): Självförtroendet saknas

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

I halvtid i Umeå Energi Arena vatten var det helt jämnt mellan Umeå och Örebro.

Ställningen 46-46.

Det är mycket publik på gratismatchen kallad ”basketfesten”, cirka 1000 personer (?) på läkarna, vi får väl se vad den officiella siffran blir. I paus superlång kö till fika-kioskerna.

Spelet har handlar om en skyttefest. Särklassigt hetast på banan första halvlek Nathan Dawit i Umeå som skjutit 100 procent. 7 av 7 i första halvlek, fördelat på 3 av 3 på tvåor och 4 av 4 på treor. Totalt 18 poäng.

Umeå spelar utan Johan Pierre (sjuk), Johan Rönström och Jesper Hallberg (skadade).

I tredje perioden tappade Umeå matchen. Örebro drar iväg till upp mot  fjorton poängs ledning.

Nathan Dawit är inte längre hundraprocentig och Örebros Sean Smith kliver fram, den mannen är nu uppe i 6 av 6 treor (han har ett missat tvåpoängsförsök).

Ställningen inför sista perioden: 62-73.