IMG_7889

Tuffa skogshuggare

Oavsett laguppställning har Umeå BSKT under säsongen förlorat tre busjämna möten med Örebro.

Umeås coach Jesper Gustavsson sammanfattar varför Umeå inte klarat bottenkollegan i basketligan:

- Det är lite för tamt av oss och där skiljer det sig. De har skogshuggare som är inne och röjer. Vi behöver lite mer tuffhet och mer självförtroende.

Det mesta var liksom okej i Umeå, men det fattas ändå en del. Ett exempel:

- Det är ju konstigt att man ska måsta bli förbannad för att grabbarna ska fatta att de inte får spela försvar på långt avstånd från Sean Smith, killen skjuter väl max två närskott på en hel match och nu får han stå ensam och skjuta i sex av sex treor, suckar Jesper Gustavsson.

Ninib Masso är en spelare i dagens BSKT som får högsta betyg.

Killen som var fjärdehandsalternativ som center tidigare under säsongen klev in och gjorde 31 starka minuter mot Örebro. Ninib var plus 14 i plus/minus-statistiken. Han lade i sex av åtta tvåpoängsförsök och plockade ned sex returer.

- Ninib gör ett djävulskt jobb, han passar bra, han cuttar bra och avslutar bra, hyllar coach Gustavsson.

I BSKT var Nathan Dawit 100 procent i första halvan med sju av sju skott rätt i korgen och 18 poäng. Sedan blev det bara två poäng på hela andra halvlek då han fick mer uppmärksamhet av Örebro-försvaret.

- Nathan måste bli starkare både fysiskt och i huvud, men jobbar stenhårt varje dag. Han kan bli en komplett scorer och inte bara en skytt, men han är inte där ännu, säger Umeå-coachen.

Mer läsning (Plus): Lite för tamt = seriejumbo

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>