WEB_SPORT

Inget gratis i Spanien

Okej. Ny ödesmatch i kväll för de svenska basketdamerna.

Spanien borta.

Det går redan nu att räkna på läget i grupperna där de sex bästa tvåorna av nio tar sig vidare till EM-slutspelet nästa år (se TT-fakta i slutet av detta inlägg).

I kväll vore rejäl skräll vore bäst, mer realistiskt är att göra ett bra resultat och inte förlora stort, sämst är att spela som senast mot Spanien och torska med 20-30 poäng. Då blir kvalläget riktigt mörkt.

– Vi har inte åkt hit för att tänka att vi ska förlora med så lite som möjligt, då hade vi inte behövt vara här. Gör vi en riktigt jävla bra match så kan vi vinna. Men Spanien är storfavorit och vi är verkligen underdogs, säger lagkapten Elin Eldebrink till TT.

– Vi vill vinna men oavsett kommer det vara viktigt att hålla ”low score” ikväll. Vi har ännu inte visat att vi skjuter bra och därför vill jag att vi har disciplin och gör jobbet försvarsmässigt tills det släpper. Jag vill att vi dyker på varenda boll, visar hjärta och inte ger Spanien en enda gratisretur eller öppet skott, säger förbundskapten Jurgita Kausaite i ett pressmeddelande.

Matchen direktsänds på svtplay.se med start kl 19.55

Bilden: Sveriges Elin Eldebrink (H) i kamp med Anna Cruz i det förra mötet mellan Sverige och Spanien.. Foto: Janerik Henriksson / TT

Så spelas EM-kvalet
21 november 2015: Sverige–Spanien 52–75.
20 februari 2016: Finland–Sverige 49–59.
24 februari: Spanien–Sverige.
23 november: Sverige–Finland.

TT har räknat på läget just nu bland grupptvåorna i EM-kvalet:

Fakta: Tvåorna i EM-kvalet
Gruppvinnarna plus sex av nio grupptvåor får spela EM-slutspelet i Tjeckien nästa år.
Sverige är just nu tvåa i gruppen, där även Finland och Spanien ingår. Det är en av tre trelagsgrupper i kvalet. I fyralagsgrupperna räknas matcherna mot jumbon bort när tvåorna ska jämföras.
Rankning av grupptvåorna, som alla har en seger och en förlust, efter halva kvalet:
Serbien, + 40 i målskillnad.
Grekland, + 33.
Montenegro, + 13.
Slovakien, + 12.
Vitryssland, – 4.
Rumänien, – 10.
Sverige, – 13.
Nederländerna, – 15.
Lettland, – 15-

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>