Nära nytt kontrakt

Umeå BSKT är nära att skriva nytt kontrakt med head coach Jesper Gustavsson.

- Inget är skrivet, men vi pratar i den andan och är muntligt överens om mycket, bekräftar Jesper.

Ambitionen är glasklar. Att göra lagets tredje ligasäsong till den bästa.

Debutsäsongen i ligan blev det åtta vinster med mersmak ända tills stjärnorna försvann ur spel med skada Omar Krayem och Germain Jordans flytt till Israel. Innevarande säsong har präglats av strul med imoprter som kommit och gått, plus en drös skador på det. Fyra segrar är ett magert facit då flera matcher runnit laget ur händerna i slutskedet.

- Just nu är vi inne i lite av död mans läge. De sista matcherna i grundserien ska vi använda till att försöka spela ihop de killar vi har nu och förbereda oss som om det skulle bli kval. Samtidigt kikar vi förstås på nästa säsong, säger Jesper Gustavsson.

Frågan om kval eller inte kval hänger i luften i basket-Sverige.

- Jag har också försökt fråga runt lite grand, men det är väl ingen som riktigt vet vare sig om division I-klubbarna har råd att kliva uppåt eller om alla ligalag har ekonomi som håller.

För Umeå BSKT är det ingen tvekan.

- Vi har i alla fall lämnat in vår ansökan, vi vill vara med även nästa säsong, deklarerar Jesper Gustavsson, som helst tar vägen utan kval.

- Vi hoppas förstås att vi ska slippa dyra saker som fortsättningsserie och kvalserie.

Bloggen har kollat läget med klubbens ekonomiansvarige Urban Andersson. Han säger så här om klubbens läge när det gäller pengarna:

- Vi gjorde ett litet underskott på cirka 60.000 kronor första ligasäsongen och prognosen är att vi landar på något liknande även den här säsongen. Orsaken till att det blir minus är att vi haft för lite publik. Förra året hade vi bra på läktarna fram till att stjärnorna försvann och den här säsongen har vi inte haft samma attraktionskraft.

Med hjälp av sponsorer var det vid senaste hemmamatchen gratis inträde och då kom drygt ettusen åskådare till Umeå Energi Arena vatten.

- Vi saknade vår pointguard (Johan Pierre), vår förstacenter (Johan Rönström) och även Jeppe Hallberg, men vi kunde ändå matcha upp bra mot Örebro och deras fyra tuffa importer. Vi är ett bättre hemmalag och presterar mer än då vi är på resa, och särskilt när det kommer tusen pers till hemmahallen, säger coach Jesper Gustavsson.

Det var spännande slutminuter mot Örebro. Nu har Umeå ett tufft schema. Fredag kväll borta mot svårspelade Nässjö och på söndag när det är nästa hemmamatch, ja då är det suveräna mästarlaget Södertälje Kings som kommer på Umeå-besök.

- Vi åker till Nässjö på fredag med exakt samma gäng som spelade senast mot Örebro. Nässjö borta är en tuff uppgift, men så länge man deltar så finns alltid en chans. Kan vi lira snäppet bättre än mot Örebro, så…

Tidigare möten mot Nässjö den här säsongen har gett Umeå en seger, med 77-73 på hemmaplan. nere i Nässjö förlorade Umeå med 63-85. Bättre hemma, sade Bull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>