Spelade 3.49

Från EM-kvalspelet noteras att Udominate Baskets Dia Lukacovicova ännu en gång matchades försiktigt när hennes Slovakien spelade borta mot Portugal.

Slovakien vann stort med 64-34.

Dia spelade matchens avslutande 3 minuter och 49 sekunder och hann med två returer, ett blockat skott och en assist.

Det blev för övrigt en skräll i grupp E då Island hemmabesegrade Ungern. Ett bra resultat för Slovakien som tampas med just Ungern om gruppsegern. Båda lagen står nu på 3 segrar/1 förlust.

I övrigt från EM-kvalet noteras att…

Det är inte bara Sverige som har ett lag i kris. I grupp A har Litauen floppat gruvligt. 81-87 hemma mot Lettland var Litauens tredje raka kvaltorsk. den förra Udominate-spelaren Mante Kvederaviciute fick bara sex minuter från bänken.

I grupp B joggar Frankrike vidare, fjärde raka kom med 76-47 borta mot Estland i en match där Frankrike gav generös tmed speltid till samtliga tolv i truppen.

I grupp C har Italien fyra raka, laget gästade Albanien och behövde inte förta sig för att vinna med 86-40.

Regerande europamästarinnorna Serbien förlorade överraskande mot Ukraina i lördags, i går kväll kom Serbien tillbaka med vinst 78-66 borta mot Tyskland. Ukraina toppar grupp D. Det blir en intressant returmatch i höst då Serbien har hemmaplan mot Ukraina.

I grupp F toppar obesegrade Ryssland efter fyra omgångar, just före Grekland.

I grupp G klev Vitryssland upp i topp efter gårdagens hemmavinst med 79-62 mot Polen. Men det kan bli busjämnt i trelagsgruppen där Belgien (spelledigt denna vecka) med Luleås-spelarna Julie Vanloo och Sofie Hendrickx, har två höstmatcher på sig att kvala in till slutspelet i EM.

Ett chockresultat kom i grupp H där Israel kom igen från underläge 12-26 i första perioden och i ett historiskt ögonblick höll ihop det på slutet och besegrade Turkiet med 63-62. Turkiets första förlust, men laget toppar ännu gruppen före just Israel.

Till sist grupp I: Spanien är efter krossen mot Sverige redan klart för EM-slutspelet 2017.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.