Treårsavtal för webbsändningar

Det har varit klart ett tag – och är nu även officiellt. Produktionsbolaget Sportsground  tillsammans med Föreningen Basketligan herr (FBh) utökar webbsändningarna av svensk herrbasket.

Skillnaden mot förra säsongen är att samtliga matcher säsongen 2016/2017 sänds i regi Sportsground, förut sändes en del av produktionsbolaget och en del av klubbarna själv. Det nya avtalet innebär att produktion, grafik och redaktionellt innehåll kommer vara enhetligt.

Det nya avtalet med Föreningen Basketligan herr är treårigt.

- Jag tycker vi tillsammans med Sportsground har utvecklat den produkt vi har idag. Vi har haft ett förtroendefullt samarbete där vi genom ömsesidigt givande och tagande kommit till den position där vi kan leverera en produkt av hög kvalité. Därför känns det både tryggt och stimulerande att vi tillsammans fortsätter den resa som påbörjades i fjol. Vi är fulla av tillförsikt. Att vi också tillsammans med Svenska Basketbollförbundet kommit fram till detta beslut stärker saken, säger FBh:s styrelseordförande Roland Marklund i ett pressmeddelande.

– Intresset för basketen fortsätter växa och avtalet om webbsändningar av samtliga matcher i Basketligan herr är en bra möjlighet för våra föreningar, spelare och sponsorer att marknadsföra både sig själva och vår sport, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet:

Ytterligare en nyhet är att det går att köpa månadsabonnemang som ger tillgång till samtliga matcher, både att se live eller i efterhand.

– Nu kan tittaren välja att antingen köpa enstaka matcher eller supporta sitt lag genom att köpa månadsabonnemang och säsongskort,  säger Magnus Grahn, vice VD på Sportsground.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>