Umeå tappade

I söndagens träningsspel i Finland mot BC Nokia tappade Umeå BSKT matchen i tredje perioden.

Slutresultat: BC Nokia-Umeå BSKT 86-64

Snabb summering av matchen: Umeå BSKT spelade jämnt med hemmalaget i första perioden och körde på bra fram till halvtid, en liten svacka i slutet av andra gav underläge med minus elva i paus.

I början av tredje perioden tappade Umeå allt spel och Nokia ryckte ifrån rejält. Ett problem var foulbelastningen på BSKT, Gerald Williams och George Valentine, båda hade tre foul i första halvlek och drog båda sina fjärde tidigt i tredje perioden. Utfoulade blev Egal Saleman och David Jallow.

– Nokia gick till linjen 28 gånger och vi hade 25 fouls, kommenterar coach Jesper Gustavsson.

Bland positiva saker fanns annars insidespelet för BSKT. André Nilsson var ett effektivt utropstecken.

– André och Egal gjorde det bra men de kommer att bli ännu bättre framöver, denna gång väldigt bra och positivt ledarskap från dem. George Valentine var bra men fick foulproblem, från bänken bra inhopp av Albin Frank och David Jallow, säger Umeå-coachen.

– En fysisk match som kunde blivit jämnare om vi lagt i de enkla grejerna, vi hade bara 40 procent på tvåpoängsskyttet. På treorna hade vi 42%. Nokia hade ett jätteatletiskt lag som var bra på snabba uppspel. Ny match mot Nokia i morgon måndag, hälsar coach Jesper Gustavsson.

Lite Umeå-stats: Josh Wolfram 16 poäng + 4 returer, André Nilsson 15 poäng + 5 returer, Egal Saleman 11 poäng + 7 returer, Gerald Williams 11 poäng + 4 returer, George Valentine 6 poäng + 9 returer.

Övriga poäng: Robin Alm 3, Albin Frank 2.

Noterbart: Umeå saknade utöver skadade Nathan Dawit och Jesper Hallberg även Johan Pierre i första matchen på den finländska resan.

– Johan har varit sjuk, men vi räknar med att han kan spela i måndagsmatchen, säger Jesper Gustavsson.

BC Nokia nådde i våras semifinal i finländska mästerskapet och är ett starkt lag.

– Förlusten är inget att skämmas över, de har sex importer och två riktigt bra finländare. Men vi hoppas på att kunna putsa till det i morgon, avslutar Umeå-coachen.

x x x x x x

I en annan del av världen träningsspelade Malbas hemma mot danska Hörsholm.
Malmö-laget förlorade med 63-81.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.