Stålvants glädje

I våras avgjorde hon SM-finalen för Luleå. Nu är ligadebuten för nya klubben Udominate Basket i Umeå avklarad. Med seger 84-60.

– Det var kul. Vi har ett bra och roligt lag, alla var med och bidrog, säger Martina Stålvant.

Statistiken visar att hon sänkte 7 av 10 skott för totalt 18 poäng, hon hade dessutom sex assists. Allt på 24 minuters speltid i premiärsegern mot Eos.

Nästa match är hemma mot Uppsala på tisdag och sedan det tunga mötet med Luleå borta på torsdag.

– Jag ser fram mot båda, det är kul att spela matcher. Visst känns det i kroppen när det är tre matcher på sex dagar, men jag gillar att spela, säger Udominate Baskets nummer 89 med ett stort leende.

Mer läsning (Plus) Stjärnan i nya tröjan

Bilden: Martina Stålvant trivdes i sin nya hemmahall i Umeå.

Lite andra statistiknoteringar från ligapremiären ger vid handen att:

Emilia Stocklassa var 100 procent i skyttet. Hon satte två tvåpoängsskott, en trepoängare och ett straffkast. 7 poäng, 6 returer, 3 assists och 2 steals. Snygg ligadebut av 17-åringen.

Dia Lukacovicovas första halvlek säger det mesta om kapaciteten. På 13 minuter blev det 14 poäng, 7 returer och 2 assist. I andra halvlek satt hon mest på bänken och kollade när de yngre spelarna i Udominate Basket fick sina chanser.

Ilaria Zanoni kan göra matcher utan något större väsen. Men när man sedan kollar på plus/minus-statistiken ser man varför försvarsschefen är så viktig för laget. I ligapremiären missade hon något skott, men hade tre steals och var bäst av alla i plus/minus med +26 under den tid hon fanns på golvet.