Udominates testverksamhet

Umeå Udominate Basket har ägnat helgen åt testverksamhet.

Laget åkte ned till Uppsala redan under lördagen och körde ett hårt träningspass. På söndagen var det ligamatch under ny ledning med trojkan Claes Tellman, Bo Ågren-Malm, plus Oscar Stenberg (general managern fanns liksom tidigare med vid bänken nere på golvet).

Att Dia Lukacovicova inte kunde spela efter den axelskada hon ådrog sig under träning med Slovakiens landslag var väntat. Oplanerat var däremot att Santa Okockyte före match skulle insjukna med feber och halsont och att Rebecca Ludvigsson Svensson skulle skada ryggen på lagets träning. Det innebar att Tanya Massamba blev ”tvungen” att spela mer än planerat mot Uppsala trots att hon egentligen behövt lite vila efter den hårda smällen mot benet i EM-kvalet förra veckan. Läget i truppen gav samtidigt värdefull speltid för Frida Modig och Jenny Aronsson. Plus mycket värdefulla 34 minuter för Emilia Stocklassa som i landslagets EM-kval sätt på läktaren.

Testet av nya coachduon Claes Tellman/Bo Ågren Malm säger förstås inte särskilt mycket med tanke på att det var match mot juniorbetonade Uppsala som dessutom inte hade med någon rutinerad spelare och framför allt inte Christy Bacon. Lite kan det alltså jämföras med Frasse Pintos och det svenska damlandslagets storseger  mot det unga lag som Finland kom till Luleå med.

Liksom blågult så betonar Udominate-ledningen att den stora skillnaden nu var att spelglädjen var tillbaka.

– Det funkade väldigt bra på bänken med mig, Claes och Oscar (Stenberg). Men det viktigaste var att se spelarna göra jobbet med sådan glädje, säger Bo Ågren-Malm.

Testet av en del nya spel med sikte på kommande torsdags hemmamatch i Eurocup då franska Flammes Carolo kommer på besök är svårvärderade. Men lagkapten Salome Kabengano var nöjd och förklarar avsikten:

- När vi spelade borta mot Carolo hade vi samma försvar hela matchen och det blev vi straffade för. Nu testade vi lite olika spel och saker att ha med oss för att kunna variera och störa Carolo. Bland annat handlar det om att inte låta deras pointguard (Amel Bouderra) vara bekväm med bollen hela tiden. Det som var bra mot Uppsala var att vi klarade av att ha rejält fokus på de här försvarsgrejerna.

Mer läsning (Plus): Nya coacher, nya spel

Till sist några noteringar från statistiken:

Salome Kabengano tog 14 returer, hade 8 assists, 9 poäng och 3 steals.
Zenta Melnika en snygg dubbel-dubbel med 17 poäng + 13 returer.
Emilia Stocklassa 10 av 12 från golvet 6 av 6 från välgörenhetslinjen. 26 poäng. Tjejen kan scora.
Martina Stålvant sköt i 6 av 13 treor. Det betyder att hon i svenska ligan på tio matcher träffat rätt med 36 av 75 långskott, vilket är lika med 48 procent.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>