Engström åter i Malbas?

Malmö-laget Malbas slåss med Umeå BSKT om den åttonde och sista slutspelsplatsen i herrligan. Nu blir det förändring i Malbas trupp.

Klubben bryter kontraktet med amerikanen Jake Zuilhof.

– Tyvärr visade sig inte Jake vara det tillskott som laget behövde och man har därför beslutat att gå vidare på varsitt håll. Det innebär att Jake inte kommer spela i fredagens bortamatch mot Jämtland, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Coach Henrik Svensson säger så hä rom Jake Zuilhof till Sydsvenskan:

– Ibland blir det inte som man tänkt sig. Han var inte på den nivån som när jag såg honom på klipp och när jag ringde runt. Med de summor vi kan betala blir det alltid lite av bingolotto. Men det blev värre av att han stukade foten svårt och var borta fyra veckor. Han hoppar inte alls så högt nu som innan och har fortsatta problem med smärtor i foten.

En ny amerikan ska in. Enligt klubben ska det inte bli Darion Rackley som i fjol spelade i Malbas.

– Vi är igång och tittar efter ersättare, vi kommer inte att rusa iväg och ta första bästa spelare utan det kan nog dröja ett tag innan det kommer in någon ersättare. Kanske först i januari, säger sportchef Janne Hasselström.

Malbas öppnar också dörren för att för store Carl Engström, kan återvända:

– Vi är i dialog med Carl Engström som kan bli aktuell om det inte blir något utlandskontrakt för hans del, säger Janne Hasselström.

Engström lämnade Malbas för spel i Spanien i somras, men har brutit det kontraktet sedan han tyckte han fick för lite speltid. Nu är han på ett testkontrakt i Litauen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>