Matchguide Nässjö-Umeå

På tisdag tar Umeå BSKT flyget söderut för en bortamatch som kan vara knepig på mer än ett sätt.

– Nässjö är en svår bortamatch och det är alltid lite besvärligt med resan men vi får hoppas att det inte blir förseningar eller flygplan som kanar av banan, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Ingen idé att rabbla alla skavanker som guardbesättningen i Umeå dras med. Mest spännande att se i Nässjö blir kanske om amerikanen Gerald Williams är på banan igen efter sin fotstukning. Han såg på tisdagsträning ut som att han kunde röra sig och Umeå har förhoppningar om spel – men det är inget klart utropstecken utan ett frågetecken fram till matchdags.

Matchguiden basketligan herr
Nässjö–Umeå BSKT
Plats: Nässjö Sporthall
Tid: Kl. 19:04 tisdag.

Tränarsnack
– Nässjö spelade senast en jämn bortamatch mot Jämtland, känslan just nu är att nästan vad som helst kan hända resultatmässigt i ligan som när Norrköping vinner stort mot Södertälje som i sin tur vinner stort mot Luleå, säger Jesper Gustavsson.
– Oavsett om vi har sex guarder skadade så ska vi kunna göra en bra match, senast mot Borås visade våra inhoppare fina takter, förhoppningsvis ska killar som David Jallow och Jesper Hallberg växa ännu mer.

No­te­ra att…
… Umeå har fortsatt en del skadeproblempå guardsidan med frågetecken för spelare som Gerald Williams och Johan Pierre.
… Nässjö har värvat en ny amerikansk pointguard i Reginald Johnson Jr som kommer från ett starkt sista år i collegebasket med Hampton University där han snittade 17,5 poäng/3,6 returer och 4,0 assist per match. Det är oklart om han hinner bli spelklar till matchen mot Umeå.
… När lagen möttes tidigare i höstas blev resultatet Umeå–Nässjö 57–68.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>