Baskettjejer Dorotea ny verrsion

Ny ort för basketsporten

Dagens glädjande nyhet är att basketsporten vinner terräng på nya orter. Färskaste exemplet i Västerbotten är den nystartade verksamheten i Dorotea.

– Jag gillar inte att spela boll med fötterna. Det är mycket roligare att kasta bollen med händerna, säger en av tjejerna, Linn Marcusson.

Ledarna som organiserar träningarna i Dorotea heter Emma Björn och Eeva Bergh.

– Det är jag och Emma som har tagit på oss att hålla i träningarna för dessa tjejer, men eftersom ingen av oss spelat basket annat än i skolan så tänkte vi hoppa på en tränarutbildning så fort det erbjuds en sådan, säger Eeva Bergh.

Dorotea siktar på att spela sina första matcher i Umeå.

– Förhoppningen är att vi ska kunna delta i Easy Basket Cup efter jul så att tjejerna ska få träffa andra basketlirare i länet. Vi har fått ett jättefint bemötande när vi mejlat basketförbundet och andra basketkunniga i länet så det känns jätteinspirerande för oss att börja med basket. Vi hoppas också att fler i inlandet ska upptäcka basket, så att vi kan få åka och träffa andra baskettjejer i grannkommunerna. Det vore fantastiskt, säger Eeva Bergh.

Bloggen har fått hjälp med intervjuer kring Basket-starten i Dorotea av kollegan och lokalredaktören Jan Johansson. Han har även tagit bilden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>