Nytt nödrop från ligaklubb

På fredag ska Umeå BSKT gästa Malbas och Malmö för match i kampen om den sista slutspelsplatsen. Umeå är just nu ligaåtta och Malbas ligania (jumbo).

Malbas annonserar fredagsmatchen som ”Årets viktigaste” och skriver så här:
”Dags för vinst! Umeå är laget vi ska slå för att ta oss till slutspel, så fredagens hemmamatch är superviktig. Just nu har vi lika många poäng som Umeå, men eftersom Umeå vann mot oss uppe i Norrland ligger de före i tabellen.”

I dag tisdag har Malbas, som precis brutit med en av sina importspelare, skickat ut ett nödrop med vädjan om hjälp för sin trassliga ekonomi. Klubben har startat en insamling, så kallad ”crowd-funding”, för att få in 75.000 kronor.

– Vi körde igång i torsdags och har i nuläget 9 400 kronor. Det är en bra modell som flera föreningar har använt sig av tidigare. Vi kände att det var något som var värt att prova. Vi är en hårt kämpande förening som har ambition att växa och bli större. Samtidigt är det ekonomiskt utmanande, säger Malbas ordförande Rickard Nilsson till 24malmo.se

Utöver insamlingen bland supportrar jobbar Malbas med ett brett åtgärdsprogram för att både spara pengar och hitta nya sponsorer.

På fråga om hur mycket pengar som klubben behöver få in säger ordföranden till 24malmo.se; ”Det vill jag inte kommentera. Men omfattningen är mer än 75 000 som du förstår. Vi känner att läget är ansträngt, men att vi ändå kan hantera det.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.