Kapten Kabengano om vinsten

Så här strax före midnatt fick Bloggen kontakt med Udominate Baskets lagkapten Salome Kabengano som tillsammans med laget hunnit med transport och sen middag efter segermatchen mot Wasserburg.

Uppgiften i Tyskland var lurig, så här berättar Salome;

– Vi visste väl inledningsvis att vinna med 35 poäng i Eurocup mot ett bra
lag skulle vara otroligt svårt, men vi ställde in oss på att först och främst gå  för vinst, hur mycket det  skulle bli var inte så viktigt.

– Wasserburg är ett bra lag som egentligen inte passar oss för de har många korta spelare som skjuter och vill springa, medan vi vill gärna vill sätta upp spelet. Men vårt fokus var att få så många anfall som möjligt.

– Inledningen blev tuff då Wasserburg fick många ”and ones”, men vi kämpade oss tillbaka och det märktes på samtliga spelare att inget annat än vinst gällde idag.

Avslutningsvis säger Salome;

– Det är jättetråkigt att vi inte går vidare i Eurocup, men här tog vi ett stort kliv som lag och det kommer vi ha nytta av framöver i fortsättningen av i ligan och i torsdagens match hemma mot Luleå.

Bilden: Salome Kabengano i aktion i segermatchen borta mot Wasserburg. Hon kämpar om bollen med Nathalie Fontaine – svenskan som spelar för det tyska laget.

Foto: Fiba.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.