Stor vinst, men frågetecken

Lördagens damligaomgång är färdigspelat.

På Gotland ingen sensation. Umeå gjorde en rivstart i första perioden och fortsatte med att göra jobbet i fyra perioder. Tolfte raka segern för Umeå – medan Visby nu står på 10 förluster och endast en seger under säsongen.

Utropstecken var Santa Okockyte med 32 poäng och ett grymt distanskytte med 6 av 9 på trepoängare.

– Santa sköt bra och var bra, inget snaqck om det. Det enda jag vill rätta till är lite i försvarsspelet så att hon inte så ofta går för steals, säger coach Bo Ågren-Malm.

Ett klart minus i Visby var hela 23 turnovers. Jämfört med endast åtta bortkastade bollar mot Wasserburg.

– Det är inte bra med så många turnovers, men som helhet en tryggt genomförd match även om det fanns någon sekvens med tappat fokus. Vi vinner med marginal, försvarsspelet var bra och vi är nöjda med det.

– Man kan kika på statistiken och se olika siffro, men det är jag inte så intresserad av. Jag bryr mig mycket mer om hur spelare rör sig på planen och hur de spelar defense och det är saker som inte syns i något statistikpapper, säger Bo Ågren-Malm.

Frågetecken finns efter att tre Umeå-spelare lämnat banan med skador, Dia Lukacovicova stukade en fot, Salome Kabengano fingerskada och även Martina Stålvant fick en smäll över en hand. Efter Eurocup-matchen i Tyskland fanns Ilaria Zanoni denna matchen på bänken hela tiden.

– De ska undersökas när vi kommer hem till Umeå, innan dess vet vi inget så det finns inga besked förrän efter helgen, säger coach Bo Ågren-Malm.

Mer läsning (Plus): Oklart om skadorna

Slutresultat: Visby-Udominate 63-98 (13-31, 14-20, 19-26, 17-21).
Poäng Umeå: Santa Okockyte 32, Zenta Melnika 19, Dia Lukacovicova 16, Emilia Stocklassa 10, Martina Stålvant 8, Tanya Massamba 6, Salome Kabengano 5, Frida Modig 2.
Bäst i Visby: Tea Buzov 15, Jose-Ann Johnson 15.

Slutresultat i övriga matcher:
Östersund-Mark 86-52
Telge-Eos 72-74
Uppsala-Luleå 48-91
Norrköping-Alvik 52-71.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.