Ny amerikanska spelklar

Alvik Basket har slagit till och fått en ny amerikanska spelklar redan till kvällens toppmöte borta mot Luleå.

Mariesa Greene heter forwarden på 183 cm som närmast kommer från spel i Puerto Rico där hon i höst gjort sex matcher för Santeras de Aguada där hon snittade 15.8 poäng och 10 returer. Tidigare i karriären har 30-åriga Greeene spelat i  Frankrike, Slovenien, Tyskland, Belgien och Schweiz.

Sädsongen 2015/2016 med Avenir Chartres i franska andraligan snittade Greene 14 poäng och 8 returer, då sköt hon 47 % från golvet.

– Jag vill tillföra energi till laget och spela aggressivt både i försvar och anfall. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och ledarskap, säger Mariesa Greene i ett pressmeddelande.

– Hennes huvudsakliga uppgift kommer vara att ta kommandot över returtagningen. Det är ett område som vi vill förbättra. Hon kommer kunna spela både som forward och på position fem. Jag hoppas att hennes erfarenhet och atletism kommer göra att vi kommer bli tryggare och mer flexibla i vårt spel, säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite och fortsätter:

– Vi har valt att ta in en forward för att det passar in i vår lagdynamik och för att vi ska kunna fortsätta prestera över tid. Mariesa är en lagspelare som sätter lagets välmående först och som applåderar ödmjukhet, säger Jurgita Kausaite.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.