Djäkla bra drag i norr

Ingen nyhet direkt – men det är ett djäkla bra drag på basketen i norr.

Hemvändarbasket i mellandagarna funkar. Bra. I går drygt 1700 åskådare när Luleås damer vann stort mot Alvik.

I kväll styvt 2.300 personer på läktarna i LEA när Plannja, förlåt, BC Luleå, besegrade Jämtland i herrligan.

Luleå-Jämtland var en match med två ansikten, i första halvlek var det vidöppet försvar och inga målvakter, då ledde gästerna från Östersund med 46-52. Men efter paus handlade allt om Luleå. Tredje perioden slutade 32-10 och slutresultatet skrevs 92-75.

Matchens man var den förre Umeå-spelaren Yannick Anzuluni med 26 poäng (9 av 12 från golvet och 7 av 8 från strafflinjen), 11 returer och 4 assists.

Luleå–Jämtland 92–75 (26–24, 20–28, 32–10, 14–13)
Poäng, Luleå: Yannick Anzuluni 26, Brandon Rozzell 16, Adam Rönnqvist 15, Brice Massamba 8, Quinton Upshur 7, Jonathan Larsson 6, Denzel Andersson 6, Anton Saks 4, Tom Lidén 2, Tim Kearney 2.
Jämtland: Niklas Larsson 17, Dino Cinac 12, Anton Kobylak-Berglund 12, Jaan Puidet 9, Gustav Hansson 7, Samuel Berkelund 7, Jabril Durham 6, Mike Bruesewitz 5.
Publik: 2 330.