Topplagens skaderapporter

När Umeå Udominate Basket senast vann borta mot regerande mästarlaget Luleå Basket så saknades flera toppspelare och därtill tvingades Luleå-kaptenen Anna Barthold kliva av med en knäskada.

Här är lagens skaderapporter.

Udominate Baskets powerforward Dia Lukacovicova haltar omkring och är inte i träning. En magnetkameraundersökning är genomförd.

– Dias fot är OK. Det  är en kraftig stukning och vila plus rehab är det som gäller, meddelar general manager Oscar Stenberg.

På träning finns i övrigt i princip alla med i fem-mot-fem-spel. När Bloggen kikade på träningen måndag kväll fanns Salome Kabengano med, plus hela trion Agnes Nordström, Josefin Vesterberg och Hollie Mershon. En som tog det lite lugnt det passet var Tanya Massamba.

Noterbart: Agnes Nordström (som var med på uppvärmningen i Luleå senaste) gick för fullt på träningen och såg ruskigt bra ut. Klubben håller dock oss alla på halster när det gäller frågan om när det blir comeback i ligan.

– Vi får se, men hon lär vara igång snart, säger Oscar Stenberg.

x x x x x

När det gäller Luleå Basket så är läget så att Anna Bartholds knä ska undersökas med magnetkamera nu på lördag och därmed dröjer förstås besked till efter helgen.

– Det finns ingen säker prognos. Det kan vara ett ledband, korsband eller en snäll smäll. Vi ska inte spekulera i vad det är, säger coach David Visscher till NSD.

Allis Nyström har ännu inte börjat träna efter sin hjärnskakning.

– Det är lite dag för dag med henne, säger Visscher, som ännu inte vet om forwarden är i spel i helgens bortamatch mot Visby.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.