Nye coachen ”har följt ligan”

Östersund Baskets nye coach Antonio D’Albero hade sin första träning med damligalaget i dag fredag.

- Det känns inte svårt att ta över det här jobbet för att jag har följt den här ligan väldigt länge. Jag tror verkligen på den och sett till scouting så gillar jag många spelare från den här ligan och från Sverige, säger italienaren till ÖP.

När det gäller hans nya lag så är det en återförening med stjärnan Taylor Wurtz.

- Jag har  haft Taylor Wurtz tidigare i Luxemburg tog jag henne från college. Så hon gjorde sin första säsong som professionell spelare med mig, så jag känner henne bra.

Antonio D’Albero har coachat i åtta olika länder. Första matchen i svenska ligan blir i Östersunds sportahll mot Udominate Basket i morgon lördag.

- Vi kommer såklart att göra vårt bästa i varje match från och med nu. I morgon är vår första match, de måste lära känna mig bättre och jag dem innan jag kan säga något mer. Men jag ser fram emot det här, säger Antonio D’Albero till ÖP.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>