ledarkurs med Kjelle

Bara kvinnor som vill lära?

När nya ledarutbildningen kom till Umeå var 18 av 18 deltagare kvinnor (!).

”Det var ju kul, men samtidigt lite oroande. Tycker männen att de redan kan allt?”, säger utbildaren Kjelle Karlgren som gästade Umeå i söndags (bilden).

– Jag var i Sundsvall dagen innan och där var det 20 kvinnor och sex män. Annars om man ser det generellt i basket-Sverige så är det ungefär 50/50 på ledarsidan.

– Vet inte om det var något speciellt i Umeå, men det var en väldigt engagerad och rolig grupp, säger Kjelle Karlgren.

Bland tipsen från Kjelle Karlgren:

– Barnen ska tycka det är kul att komma tillbaka. Det ska vara aktiva träningar utan köer där barn får stå och vänta på sin tur. Föräldrar som sitter vid sidan av kan komma in som hjälpledare, nu på vintern kan man prova att dribbla med vantarna på. Det går att bygga hinderbanor med kartonger, innebandymål eller vad som nu finns i hallen.

Vid helgens kurstillfälle  för Easy Basket-ledare i Umeå deltog sju tjejer/kvinnor från Umeå, sex från Hörnefors och fem från Dorotea.

Mer läsning (Plus): Unikt: 100 procent kvinnor

 

En kommentar

  1. Luca Rimano

    Vi pratar och pratar om jämställdhet och vi fokuserar ändå att det var ”bara kvinnor som deltog” istället att fokusera att dev var 18 personer från olika delar av Västerbotten. Enligt mig skulle det hade varit flera som kunde ha deltagit. Utbildningen var viktig både för framtidens ledare och för ledare som redan jobbar med/för barn. Jag skulle ha gärna deltagit men hade en match samtidigt men jag var där innan och hjälpte att ”fixa” hallen. Säkert många andra var upptagna men jag säger en gång till att det skulle ha funnits flera deltagare ovasett ”kön”. Bra jobbat till alla som har deltagit och tack till Marie-Charlotte Nilsson Hegethorn som har arrangerat det. Hoppas att vi som inte kunde vara där kan se videon från utbildningen inom kort. Heja Basketen i Umeå och i Västerbotten :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>