Krayems premiär och annat

Då har Omar Krayem gjort debut för sin nya klubb BC Prievidza i Slovakien.

Första matchen gällde inhemskt cupspel och det blev överraskande förlust redan i kvarten för ligafyran Prievidza, 75-93 hemma mot ligasexan BK Iskra Svit.

Omar Krayem svarade för 14 poäng och sade efteråt till klubbens hemsida:

– Det var en svår match och för mig var det premiär, det tar lite tid att vänja sig med laget och motståndet. Vi förlorade och Svit spelade mycket bra. Vi behöver tid för att träna och förbättra en del saker som det defensiva spelet.

Nu på onsdag spelar Omars lag ligamatch på bortaplan mot ligasjuan Handlova.

x x x x x

Varför inte en liten rapport om hur det går för Omar Krayems gamla radarpartner från tiden i Umeå BKST. Alltså Germain Jordan.

Läget är sådant att allt går sin gilla gång i andraligan i Israel.  Germain leder sitt lag, ligaelvan Galil Elion. I senaste omgången klämde 30-åringen till med en dubbel-dubbel 24 poäng + 18 returer vid seger 80-77 mot ligafemman Nez-Siona.

Germain har på 20 matcher den här säsongen snittet 20 poäng, 11 returer, 3 assists. Skyttet håller hög klass med 56,2% på tvåor och 44,4% på treor.

x x x x x

När det gäller Umeå-bekanta damer så var det i går lördag en tyngre dag på jobbet för Pam Rosanio/Blomberg. Hennes Al-Quazeras (nu ligaåtta) torskade hemma mot ligasjuan Gipuzkoa UPV med 66-71. Pam spelade 38 minuter och det blev (tyvärr) bara träff på 2 av 10 skott, med straffkasten blev det facit på 10 poäng.

Pams ligasnitt i den tuffa spanska ligan är 13,4 poäng, 3,3 returer och 1,6 assists. På skotten har hon 49,6% på tvåor och 27,4% på treor.

x x x x x

Lina Pikciute har precis börjat spela igen efter sin svåra knäskada. I går lördag vann hennes Suduva toppmötet i Litauens liga, detta mot Kibirkstis med 69-57. Lina spelade då 11 minuter vilket gav 1 poäng + 5 returer.

Lina har efter sin comeback hunnit med inhopp i fyra matcher, snitt bara drygt 8 minuter. Det går ingen nöd på Suduva som förfogar över startcentern Laura Svaryte, 190 cm, som snittar 16 poäng + 10 returer.

x x x x x

Till sist några rader om en spelare som Inte spelat i Umeå, och det blir kanske svårt att värva henne… Den svenska internationella stjärnan Amanda Zahui går från klarhet till klarhet. Efter WNBA på sommaren så är det nu spel ryska Nadezhda som gäller. Det går bra i ligan och det går bra i Euroleague – eller vad sägs om senaste omgången på högsta Europanivå när Nadezdha mötte och föll mot UMMC Ekaterinburg med 81-88. Men kolla in Amanda Zahuis siffror: – 28 poäng + 10 returer. Motståndarnas USA-stjärna Brittney Griners hade ”bara” 22 poäng + 7 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.