Golvskandalen i Umeå

Dagen efter Umeås idrottsgala kunde inget av elitlagen i basket träna. Och torsdagskvällens ligamatch mellan Udominate och Telge i basketligan dam kan vara i farozonen.

Trägolvet i Umeå Energi Arena Vatten var alldeles för farligt att träna på under onsdagen. Anledningen: Kladdiga rester från idrottsgalan med klister från silvertejp som använts för att hålla fast golvduk.

Udominate Basket fick ställa in tisdagens träning då hallen skulle användas till galamingel och onsdagens träning gick inte att genomföra på grund av otjänligt golv.

Bilden: För att få upp lite puls fick Udominates spelare springa i trappor när golvet inte gick att träna på.
Foto: Peter Hegethorn

Inte heller Umeå BKST kunde träna.

– En skandal, säger Umeå BSKT-tränaren Jesper Gustavsson.

Ansvarig för Umeå idrottsgala är Tomas Ivarsson.

– Olyckliga omständigheter ligger bakom detta, jag blir väldigt ledsen när vi får ett så surt eftermäla efter den annars så lyckade galan, säger Tomas Ivarsson.

Vad är det som hänt?

– Precis som förra året har galan fått tillgång till den här hallen som lokal till ”förmingel”. Det läggs ut ett golv med skyddsmattor som tejaps fast. det gick bra förra året, men tydligen har en annan typ av silvertejp använts den här gången. När golvmatten togs bort så satt klister från tejpen kvar.

– Jag fick reda på detta på förmiddagen och fick tag på en städfirma som varit här, men tydligen finns det kvar rester av klistret som ger en sträv yta på de ställen där tejpen använts, säger Ivarsson.

Vad händer nu?

– Jag har på nytt varit i kontakt med hallchefen, men det går inte att göra något i kväll. Vi får göra ett nytt försök att göra rent golvet under torsdagen, säger Tomas Ivarsson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.