Udominates skuldberg

VK-sporten publicerar en granskning om Udominate Baskets skuldberg. Det är ingen vacker läsning.

Utmanaren som jagar för att försöka ta SM-guldet från Luleå har stadigt ökande hög av obetalda räkningar.

I dag torsdag 9 mars var skulden 332 434 till Umeå kommun – samtidigt har klubben också stora skatteskulder som hamnat hos Kronofogden. Totalt uppgår skulderna som Skatteverket skickat vidare till Kronofogden till 235 675, men utöver detta har ytterligare 430 929 kronor förfallit till betalning hos Skatteverket. Udominate har fått ett betalningskrav från Skatteverket som går ut den 27/3 – och klarar klubben inte av att betala innan dess hamnar alltså ytterligare drygt 430 000 hos Kronofogden. Därtill har också företaget UT transport i norr ett krav på klubben som totalt uppgår till 13 750 kronor, och även detta har hamnat hos Kronofogden.

Summa summarum landar detta på lite drygt en miljon kronor.

– Långsiktigt är det inte hållbart, men vi har en bra dialog med Kronofogden. Vi jobbar med budgeten till nästa år för att komma ikapp, säger Joakim Génetay i klubbens styrelse.

– Vi gör en bedömning och går igenom alla lag inför nästa säsong. Om vi bedömer att de inte har kontroll så får de inte vara med, men så hoppas vi att det inte blir, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson.

Mer läsning (Plus): Umeå-klubben har miljonskuld

Ur arkivet:
(Plus): Jättesatsning trots skulderna
(Plus): Ekonomiskt tuff tid för Umeås silverlag
(Plus): Momschock och fakturatrubbel

Även Umeås basketlag på herrsidan Umeå BSKT blöder ekonomiskt. Till Umeå kommun har klubben 170 396 kronor i förfallna skulder och till Kronofogden 27 366 kronor.

När det gäller skulder till Umeå kommun så toppar de båda basketklubbarna skuldlistan. På tredje plats Umeå IK FF:s fotbollsdamer som i dagsläget är skyldiga 154.206 kronor.

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>