Som att spela cupmatch

Udominate Baskets coach Bo Ågren-Malm höjde inte ett ögonbryn när hans lag startade svagt för att sedan vinna komfortabelt mot Visby.

– Jag förväntade mig att det skulle kunna se ut ungefär så här. Det är som att spela en cupmatch där ett lag kommer hit utan att ha något att förlora.

Minus med ert spel?

– Vi spelade inte alls det försvar vi gör på träning, då är det betydligt tuffare. Nu spelade vi dåligt 1-1 försvar och höll inte alls närkontakt.

Plus med ert spel?

– Vi kom tillbaka på ett bra sätt, det är en styrka att ha med sig även om spelarna känner att vi kan vinna med större marginal.

Är det inte riskkfyllt att bjuda på så mycket i början (10-19 efter knappt åtta minuter)?

– Visst är det riskfyllt även om vi vet att vi alltid kan komma tillbaka. Nästa steg är helt klart att vi måste visa mer i bortamatchen på fredag.

Visbys David Leman var trots förlusten ganska nöjd med sitt lag där alla spelarna kämpade på berömvärt.

– Hade vi kunnat hålla den bra ledningen vi hade hela vägen i första så kunde det blivit intressant. Men vi gjorde det riktigt bra även i tredje där vi kom tillbaka så det bara skilde sex poäng (54-58). Vi släppte några för öppna treor och då skjuter Mershon och Stålvant bra, båda hade 4 av 7. Vi ska sälja oss dyrt på fredag, det kan jag säga.

Mer läsning: Utan att övertyga

Mer läsning (Plus): Udominate har mer att bevisa

Mer läsning (Plus): Analys: Måste gå ut hårdare

Webb-tv: Slutspelsextra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.