Tapper insats av BSKT

Umeå BSKT chockstartade borta mot topplaget Norrköping Dolphins. Ligaåttan ledde efter en perioden och höll matchen jämn till mitten av tredje. Hemmalaget kunde sedan gå ifrån mot ett tappert Umeå.

Slutresultat: Norrköping-Umeå 82-60 (16-21, 21-15, 18-9, 27-15)

I början av sista perioden fick Terrence Ogelsby ont och klev av. Men det visade sig inte vara så farligt för han kunde komma in i spel igen.

Umeå vann returtagningen med 44-39. Men sämre distansskytte med endast en trepoängare på 17 försök.

Kuriosa: Umeå fick spela matchen i Norrköpings svarta reservtröjor.

Norrköping: Dejan Jeftic 22, Mikkel Plannthin 15, Johnell Smith 12, Jocke Kjellbom 9, Tim Schüberg 7, Abdou Medjedoub 7, Cole Darling 5, Felix Terins 4, Micke Lindquist 1.
Umeå: Terrence Oglesby 17, Egal Saleman 12, Johan Rönström 10, George Valentine 9, André Nilsson 8, Jesper Hallberg 4.

Kvällens andra match slut: Borås-Malbas 95-74

x x x x x

Kvällens matchrapportering från basketligan herr:

Norrköping Dolphins-Umeå BSKT

Umeås startfemma: Terrence Oglesby, Egal Saleman, Johan Rönström, André Nilsson och George Valentine.

Första perioden: 16-21

Jämn inledning med ställningen 10-9 mitt i första perioden. Vi har 13-13 efter sju minuter. Umeå jobbar på att hålla nere tempot. Kan kanske bli så att förstafemman spelar nonstop. Vid ett tillfälle är Adnan Chuck långt inne på planen för att undra över en utebliven foulavblåsning. När Umeå sedan går till ledningen 13-17 måste Dolphins-coachen ta timeout. 1:40 kvar av första. BSKT fortsätter upp till 13-21. Vilken chockstart! I slutsekunden får hemmalagets Mikkel Plannthin med sig en foul på ett trepoängsförsök, han sätter alla tre straffarna och ställningen skrivs 16-21.

Andra perioden: 21-15

Tidigt i andra blir det rejäla bekymmer för Umeå. Store André Nilsson får snabbt sin fjärde foul i matchen. En smått horribel avblåsning. Bra 2:35 är spelat av andra perioden och Umeå tar en timeout för att samla ihop sig. Ställningen är då 22-23. Men det blir inget byte. Umeås förstafemma spelar vidare. Skadade Josh Wolfram och Gerald Williams sitter på bänken tillsammans med Robin Alm och Jesper Hallberg. Terrence Ogelsby blir foulad vid ett trepoängsförsk – det tycker i alla fall Umeå-bänken, något som ger Jesper Gustavsson en teknisk foul. Mitt i perioden kommer ett första Umeå-byte då Robin Alm får känna på golvet. André Nilsson måste sparas. Efter sex minuter fått Oglesby ”retroaktivt” en foul på trepoängsförsök. Lagen följs åt till paus.

Ställningen i halvtid: Norrköping-Umeå 37-36

Tredje perioden: 18-9

André Nilsson är i spel igen. Norrköping som jagar förstaplatsen i ligatabellen börjar bra men blir inte av med Umeå. 43-42 efter fyra och en halv minut av tredje. Fler Umeå-spelare börjar ha samlat på sig foul. Både Ogelsby och Valentine står på tre. Lite trötthetstecken i BSKT och när Dejan Jeftic sänker en trea för Dolphins till 50-42 kommer en nödvändig timeout för Umeå. En mindre vass notering är att Umeå skjutit 0 av 12 på trepoängsförsöken. I slutet av perioden kommer Jesper Hallberg in för Umeå.

Ställningen inför sista perioden: Norrköping-Umeå 55-45

Fjärde perioden: 27-15.

Aj, aj, aj, sista perioden inleds med att Terrence Oglesby haltar av planen. Han fick ont i ena benet och vinkade direkt för byte. En skada till är det sista Umeå behöver. Lyckligt nog kunde Oglesby ganska snabbt komma tillbaka i spel. André Nilsson åker ut med sin femte foul. Norrköping börjar dra ifrån och det vore väl konstigt annars. 60-47 med åtta minuter kvar. 73-55 med tre minuter kvar.

Slutresultat: Norrköping-Umeå 82-60