Krampkänningen

Hela Umeå BSKT drog efter andan när Terrence Ogelsby klev av in sista perioden i Norrköping

– Vi är glada de gånger vi kan gå från en match utan nya skador, nu blev vi alla oroliga när Terrrence klev av. Men det var krampkänning, säger coach Jesper Gustavsson.

– Det är en svår balansgång när vi inte har så mycket folk, helst vill man inte gå på så många minuter men när vi är med i matchen är det svårt att inte använda spelare.

Umeå körde nu med George Valentine och Johan Rönström i fulla 40 minuter. Egal Saleman klockade in på 39:14. Terrence Oglesby landade på 31:40 efter att ha gått ut i början av sista perioden och sedan endast gjort ytterligare ett kort inhopp. André Nilsson hann med drygt 22 minuter och hade spelat mycket mer om han inte blivit utfoulad.

– Han hade behövts hela vägen mot Jocke Kjellbom, men nu åkte han på två riktiga skitfouls, säger Jesper Gustavsson.

Mer läsning (Plus): Mycket tapper insats

Umeå spelade i Norrköping även två inhoppare med Robin Alm på 14 minuter och Jeppe Hallberg på 12 minuter.

Gameplan mot Dolphins var att hålla nere Cole Darling och Micke Lindquist. Det resulterade i att den duon tillsammans stannade på sex gjorda poäng.

– Men då blev det Jeftic show (22 poäng), precis som senast när vi möttes uppe i Umeå. Dolphins har många hot, man kan bara välja…

Slutintryck av insatsen?

– Överlag positivt. När vi blev trötta och Dolphins pressade så orkade vi inte längre hålla bollen inom laget, men totalt var insatsen bra.

Här finns highlights från Norrköping-Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.